Mysmat Fredag: Här kommer tips på vad ni kan äta till fredagsmyset

Pizza på en fredag

Du har precis hämtat hem barnen från förskolan och fritids. Det är fredag, veckan gick snabbt som vanligt. Kanske känner du för att göra något gott men samtidigt enkelt till hela familjen? Ingen fara , vi listar god och mysig mat som du kan ha på en fredag här nedan!

Hemlagad pizza i ugn

Denna klassiker går att förvandla i all oändlighet. Ta fram det ni gillar på pizzan. Är köttfärs och ost en favorit? Eller kanske en pizza ned kalkon och mozzarella? Eller varför inte ett vegetariskt alternativ?

Tacos på köttfärs

En annan klassiker som går hem hos de allra flesta barnfamiljer det är Tacos.

Tacos är den verkliga klassikern som blev populär under 2000-talet. Bryn köttfärsen, värm bröden, hacka grönsakerna och ta fram såsen och creme fraichen, klar på ett nafs! Vill du hellre prova något annat till tacosen går det fint att göra tacos med kyckling så att det blir fajitas!

Flygande Jacob

’En tredje favorit som inte är lika vanlig idag men hade sin storhetstid på 1980-talet och 1990-talet är kyckling Jacob. Kyckling Jacbob, (även kallad Flygande Jacob), består av grillad kyckling, grädde, chilisås, jordnötter samt banan. Till den serveras ofta ris.

Kebab i Pitabröd

Ett annat alternativ för den stressade barnfamiljen är kebab i pitabröd.

Kebab är en klassiker som går hem för de allra flesta. Stek färdigskuret kebabkött i en panna. Mixa de grönsaker som familjen gillar allra bäst och värm kebabbröd i mikron eller ugnen. Efter detta så kan ni toppa kebaben med tex. Vitlökssås.

Nu hoppas vi att du ska ha funnit några klassiska och goda recept till dig och barnen att testa på en fredag som mysmat. Rätterna är lättlagade och det gör att det är enklare för barnen att orka vänta.

Trevlig fredag och smaklig måltid.

Artikelbild: Envato.com 

 

 

Läs också

  1. 10 enkla middagstips som barnen kommer gilla
  2. 10 vegetariska middagstips till barnen – under 30 minuter
  3. 10 nyttiga och snabba mellanmål
  4. Barn äter inte frukost? 5 tips på frukostar för din 2-åring
  5. 10 tips för en bättre familjeekonomi - spartipsen du inte har råd att missa