Femkamp på midsommar – roliga lekar att tävla i

Lekar midsommar

Vad passar bättre än att krydda midsommarfirandet med några roliga lekar? Att ha lekar på midsommar är ett utmärkt sätt att få alla att umgås och ha kul tillsammans. I den här artikeln kommer vi att presentera sex tips på midsommarlekar som passar för alla åldrar. Så ta en titt på våra förslag och förbered dig på att få igång festen på riktigt!

Kubb

Kubb är en klassisk svensk utomhuslek som är perfekt för midsommar. Det är enkelt att lära sig och spelas av två lag. Spelet går ut på att man ska försöka slå ner motståndarlagets kubbar med träpinnar och till slut slå ner kungen i mitten av spelplanen.

Sångstund

En annan tradition på midsommar är att sjunga och spela musik tillsammans. Det finns många sånger som är speciellt populära att sjunga på midsommar, som ”Små grodorna” och ”Helan går”. Det är en rolig och enkel aktivitet som alla kan delta i.

Hoppa säck

Hoppa säck är en rolig utomhuslek som passar perfekt för midsommar. Man behöver bara en säck per person och så gäller det att hoppa så snabbt man kan fram till mållinjen. Det är en rolig och energisk aktivitet som garanterat kommer att få alla att skratta.

Potatissäckstafett

Potatissäckstafett är en rolig och energisk utomhuslek som passar perfekt för en femkamp på midsommar. Man delar upp deltagarna i lag och sedan tävlar man mot varandra i en stafett där man hoppar i säck med en potatis i handen.

Bolltävling

En bolltävling är en annan rolig utomhuslek som passar bra för en femkamp på midsommar. Man kan ha olika tävlingar, som att kasta bollen så långt man kan eller att spela en match mot varandra, eller att lagen ska sparka straffmål!

Spika i en bräda

”Spika i en bräda” är en annan populär utomhuslek som passar bra för en femkamp på midsommar. Man behöver en bräda och några spikar. Deltagarna tävlar mot varandra om vem som kan slå i spiken i brädan på kortast tid. Det är en rolig och utmanande aktivitet som kan vara spännande att tävla i.

Läs också

  1. 8 tips du inte vill vara utan inför midsommar
  2. 17 recept till midsommar
  3. Gör din egen midsommarkrans – på 15 minuter
  4. 5 recept för en vegetarisk midsommar
  5. Gravid på midsommar? Här är maten du kan äta!