5 recept för en vegetarisk midsommar

Midsommar är en en härlig högtid. Att få starta sommaren med blommiga kläder, dans och god mat är underbart. Men midsommarmat innebär oftast mycket kött och fisk och mer mat än vad man kan äta upp. Genom att byta ut några av rätterna på midsommarbuffén mot vegetariska och göra lagom mycket mat kan du fira en klimatsnäll midsommar 2019. LOPPIs matkreatör Linnéas Skafferi ger exempel på ett gäng somriga och vegetariska rätter till buffén. 

SALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER
Recept hittar du här >>

SALLAD MED GRILLADE GRÖNSAKER

FYLLD ZUCCHINI
Recept hittar du här >>

FYLLD ZUCCHINI

GRILLAD FETAOST
Recept hittar du här >>

GRILLAD FETAOST

TOMATPAJ MED VÄSTERBOTTENOST
Receptet hittar du här >>

TOMATPAJ MED VÄSTERBOTTENOST

SÖTPOTATIS I UGN MED PARMESAN OCH FÄRSKA ÖRTER
Receptet hittar du här >>

SÖTPOTATIS I UGN MED PARMESAN OCH FÄRSKA ÖRTER

 

Hur mycket mat är lagom?

Enligt Konsumentföreningen Stockholm är en normal bufféportion ca 500 gram. Ett recept beräknat för fyra personer räcker till 10 –12 bufféportioner. Ju fler rätter på buffébordet desto mindre portionsstorlekar.

sommarbuffé