Saffransbiscotti: Enkelt julbak att göra med barnen
Vill du baka ett enkelt julgodis som är uppskattat av både stora och små tillsammans med en kopp varm choklad. Eftersom det är enkelt att få till goda saffransbiscotti är det en perfekt julkaka att baka tillsammans med barnen.
Enkelt julgodis att baka med barnen
Här får barnen vara delaktiga genom att blanda, rulla och mäta upp ingredienser.
Perfekt bakverk som är enkelt, gott och en garanterat uppskattad
julklapp om barnen vill ha något att ge bort till jul!
Ingredienser (ca 32 st):
100 g smör eller margarin
½ gram saffran
1 ½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl pistagenötter (går också bra att använda 2 dl mandel om man
föredrar det)
Så här gör du saffransbiscotti med barnen (Tidsåtgång ca 90 minuter):
- Sätt ugnen på 175 grader
- Smält smöret (eller använd dig av flytande smör) och låt svalna
- Stöt saffran tillsammans med lite av sockret. Blanda sedan ihop med resten av sockret i en bunke. Rör sedan i det smälta smöret och äggen med sockerblandningen och blanda ihop
- Hacka nötterna grovt
- Rör ner mjöl, bakpulver och nötterna tillsammans med de andra
ingredienserna och arbeta ihop till en deg - Dela degen i 4 lika stora delar och rulla varje del till en längd
som är ca 30 cm lång. Lägg sedan längderna på ett bakplåtspapper - Grädda längderna i ugnen i ca 15 minuter, låt sedan svalna lite
för att lättare kunna hantera rullarna - Nu ska du sänka temperaturen i ugnen till 100 grader
- Skär upp varje längd i ca 12 snedskurna skivor och lägg tillbaka
dem på plåten. Snittskivan skall vara uppåt! - Nu ska biscottin torka i ugnen i ungefär 1 timma tills de känns
torra. Låt ugnsluckan stå lite på glänt för bästa resultat! - Låt svalna och stelna, njut sedan av dessa goda saffransbiscotti
tillsammans! - Tips!
Vill du ge bort ditt enkla julbak?
Om du tänkt ge bort saffransbiscottin som julklapp så kan du köpa en
fin plåtburk med julmotiv som du kan ge bort biscottin i. Det både
ser trevligt ut och gör att personen som får julklappen kan använda
burken till annat sedan!
Hoppas det ska smaka!
Bild från Pexels.com
LÄS MER: