Ska du på barnkalas? Här är 9 roliga presenttips

Födelsedagar är till för att firas! I år blir kalasen kanske lite mindre och personligare.  Oavsett format så är det uppskattat med en genomtänkt present. Vad ska man köpa och vad är en rimlig summa att lägga? Här är några tänkbara tips!

Hurra, ska du på barnkalas? Det är inte alltid lätt att veta vad som passar att köpa. Alla åldrar kräver ju lite olika saker… LOPPI har satt ihop en perfekt guide för vilka presenter man ska köpa beroende på vilken ålder födelsedagsbarnet är!

Present till barn mellan 3 och 5 år

Upptäckaråldern! Nu tycker barnen tycker det är roligt att prova nya saker och finmotoriken är som gjord för att pyssla.

 1. Utklädningskläder eller något som kan öka på samlingen – en rolig hatt kanske?
 2. Pysselmaterial som silkespapper, klistermärken, band, piprensare med mera
 3. Pennor och ritböcker
 4. Pärlor och pärlplattor
 5. Böcker är alltid en uppskattad present. Det finns även faktaböcker för barn med mer nischat intresse. Eller varför inte en receptbok? Att baka och skapa i köket är kreativt och utvecklande.

Läs också: ”4 glutenfria recept till kalaset”

Present till barn mellan 5 och 7 år

Dags att öka på kunskapsbanken – allt som är skapande och utvecklande är kul! Men det brukar också vara uppskattat med en lite mer skämtsam present som får födelsedagsbarnet att börja skratta.

 1. På sommarhalvåret kan det vara roligt att ge bort ett hopprep, twistband, rockring eller gatukritor.
 2. Sällskapsspel kan vara dyrt men idag finns det ofta mindre, mobila varianter som hittas till en mindre peng. Ett Memory eller ”Fyra i rad” är alltid roligt.
 3. En lite annorlunda present är att ge bort frön, en kruka och jord (det finns ofta färdiga set) med ett kort där det står ”Till busfröet!”.
 4. Varför inte skoja till det lite? Ge bort en pruttkudde, lösmustasch och glasögon eller ingredienser till att göra eget slime.

Läs också:

”15 saker du kan göra för att få ditt barn att le idag”

Presenter med Alfons Åberg-tema

Artikelbild: Pexels

Läs också

 1. Barnkalas – ultimata tipsen när du planerar kalas
 2. Halloweenkalas med barnen? 10 enkla tips för ett roligt och lyckat kalas
 3. 9 saker ALLA föräldrar känner igen med barnkalas
 4. Exploria Botkyrka - allt du behöver veta inför ditt besök med barn