Exploria Botkyrka – allt du behöver veta inför ditt besök med barn

Exploria i Botkyrka - allt inför ditt besök med familjen

Vill du ta med familjen till lekland? I Botkyrka i Stockholm ligger Exploria som är ett lekland med två våningar. Här hittar du allt du behöver veta inför ditt besök med barn!

Välkommen till Europas största nöjescenter, med 20.000 kvm i två plan med oändligt många roliga aktiviteter för både stora och små. Här finns bland annat en dinosauriepark, gokart bana med elbilar, gigantiskt lekland med tre olika teman och högteknologiska simulatorer. Det finns även möjlighet att ha barnkalas här, där barnen får fira och fika i temarum och sen leka loss inne i leklandet. Inne i leklandet får du ta del av teatershower och träffa på maskotar. För barnen finns även trafikskola och brandskola. Ett flertal matställen finns att välja på, alltifrån köttbitar till småplock.

Läs också: ”9 tips på present till barnkalas”

Äta på Exploria

På Exploria finns två restauranger att äta på – Wild west och Pinchos. Det finns även ett café där man kan äta lättare mat och fika. Man får inte ha med egen matsäck till leklandet, och det finns därför inte heller något ställe att värma eller äta sådan på. Barnmat till de allra minsta är dock undantaget den regeln.

Boende nära Exploria

Det finns inget boende, hotell eller camping kopplat till leklandet. I Botkyrka, där det hela ligger, finns dock Slagsta värdshus och Part time hotel Slagsta strand. I Slagsta Marina finns båtplatser och husvagnscamping.

Läs också: ”9 tips för att få barnen att leka utomhus i sommar”

För familjer med handikapp, funktionsvariationer och/eller behov av extra stöd

På Exploria ska det vara lätt att förflytta sig med rullstol, även om man kanske inte kan komma åt alla aktiviteter som rullstolsburen. Det finns flera handikappsanpassade toaletter.

Fakta: Exploria

Vad: Europas största nöjescenter
Vart: Botkyrka

Dagsentré: lekland 2-18 år: 150 kr, 1-2 år 70 kronor (Vuxna går in gratis)

Mer info: Exploria Center ››