5 saker att göra hemma på sportlovet

Aktiviter på sportlovet

Sportlovstider och dags att åka skidor? För dig som inte har åkt iväg till en skidbacke eller har mindre barn har vi listat sportiga och roliga aktiviteter att göra på hemmaplan på sportlovet. Vad sägs om hinderbana i vardagsrummet eller kanske dansstopp? Se några tips här.

1. Hinderbana på tid

Bygg upp en hinderbana av kuddar, filtar, stolar och bord. Hoppa över, kryp under och ta er igenom på tid. Snabbast vinner!

2. Dansstopp!

En lek som är enkel att göra och som alla kan vara med på. Starta musiken och när musiken pausas måste man stå blick stilla.

Läs också: Sportlovsmat – 5 recept som barnen älskar

3. Tävla i städning

Förena leken med det som behövs göras hemma. Anordna en städtävling hemma där ni tävlar om att sortera klossar, rensa bland legot eller för de lite större barnen – bädda rent i sängarna på tid.

4. Skattjakt i skogen

Gå ut på skattjakt i skogen på sportlovet Tävla om vem som kan hitta den största kotten, längsta pinnen eller rundaste stenen. Här sätter bara fantasin gränserna. Kanske kan ni leta efter djur och sätta poäng efter vilket djur man hittar?

5. Yoga för de minsta

Det sägs att yoga förbättrar barns koncentrationsförmåga. Barn behöver precis som vuxna komma ner i varv ibland. Dessutom ger yoga bättre balans och är riktigt avkopplande. Testa att göra några enkla yogaövningar tillsammans.

Läs också: Träning med barn? Det går!

Artikelbild: Unsplash

Läs också

  1. 25 roliga saker att göra utomhus med barnen
  2. 10 nyttiga och snabba mellanmål
  3. 11 tips för att överleva föräldraledigheten