Veckans matsedel – få recept på goda sötpotatisstrips och bönbiffar

veckans-matsedel-linneas-skafferi

Har du brist på inspiration på vad du ska laga till middag? Ingen fara! Denna vecka bjuder Linnéas Skafferi på vegetarisk paj, bönbiffar och sötpotatisstrips – visst låter det både gott och nyttigt? 

mozarellaburgare

Mozarellaburgare med cole slaw

800 g blandfärs
1 dl tomatpuré
ett par rejäla skvätt worcestersås
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk vanlig senap
svartpeppar
salt
1 burk minimozzarella

Gör så här:

1. Blanda samman alla ingredienser till hamburgarna.
2. Forma till biffar.
3. Gör en fördjupning i varje och lägg i en mozarellaboll.
4. Forma färsen runt om och tryck till tills du får en jämn och fin burgare.
5. Stek eller grilla burgarna.

Coleslaw:

ca 1/2 litet vitkålshuvud
ca 1/4 litet rödkålshuvud
1 1/2 dl majonnäs
3 dl turkisk yoghurt
2 msk senap med valfri smaksättning (jag använde en sötare med lite rökig ton)
salt & peppar

Gör så här:

1. Skiva kålen riktigt tunt.
2. Blanda majonnäs, yoghurt, senap, salt och peppar i en skål.
3. Blanda ner kålsorterna och rör om väl.
4. Låt gärna stå en timme eller så i kylen innan den serveras.

Kolla in hela veckans matsedel här ››

 

Läs också

  1. Smarrig vegetarisk paj med zucchini och champinjoner
  2. Veckans matsedel - 5 smarriga middagstips!
  3. Veckans matsedel - 5 lättlagade och goda middagar