Veckans helgmums: Pannacottapaj

Äntligen fredag och dags för ”Veckans helgmums”. Hanna från Hannas bageri bjuder på recept på en riktigt härlig, fräsch och uppfriskande pannacottapaj. 

Du behöver:

Botten:
13 digistive
75 g smör

Fyllning:
5 dl vispgrädde
3 gelatinblad
1 dl socker
1 vaniljstång

Garnering:
Färska bär

Gör såhär: Smält smöret. Mixa digistivekexen i en mixer till ett fint pulver. Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form. Jag använde en springform 18 cm. Ställ in i frysen i 1 h. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Dela vaniljstången och gröp ur fröna. Häll ner grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dessa. i blandningen. Låt svalna. När pannacottafyllningen är sval, häll över digistivebottnen och ställ in i kylen i minst 5 h. Helst över natten. Tips! Dekorera med lite färska bär precis innan servering.

Vill du ha fler recept? Missa då inte Hannas blogg här och gå även in hos Linnéas Skafferi som delar med sig av goda bakverk och härliga recept.

 

Läs också

  1. Veckans helgmums: Fruktglass på pinne
  2. Veckans helgmums: Oreo cupcakes
  3. Veckans helgmums: Mazarinkaka
  4. Veckans helgmums: Nice cream
  5. Veckans helgmums: Nutella- och bärsmoothie
/
/
/
/
/
stats