Här finner du de vanligaste frågorna och svaren kring bloggen. Vill du ha lite fler tips på hur du lyckas med ditt bloggande? Du hittar vår bloggskola för nybörjare lite längre ner.

Vanliga frågor och svar

Hur ändrar jag lösenord i min blogg?
SVAR: Gå in i din panel, klicka på Användare, Din profil. Scrolla längst ner och skriv in det nya lösenordet två gånger och spara ändringarna. Du kan inte ändra lösenord via appen.

Hur får jag en profilbild i min blogg?
SVAR: Gå in i panelen och klicka på användare. Där laddar du upp din avatar, bilden du laddar upp blir bäst om den är kvadratisk. Även om du inte vill visa din profilbild i bloggen måste du ladda upp en så att du får ett ansikte utåt på dina inlägg på topplistorna och startsidan.

Var skriver jag beskrivningen av min blogg som hamnar under min profilbild?
SVAR: Klicka på BLOGG i vänsterspalten i din panel. Beskriv dig och din blogg i beskrivningen och klicka sedan på spara ändringar.

Jag vill börja blogga hos LOPPI, hur gör jag? 
SVAR: För att vi ska kunna ge så bra support som möjligt har vi valt att göra LOPPI.se till en bloggplattform för utvalda influencers med en tydlig nisch på innehållet. Men du är varmt välkommen att skapa din blogg på vår systersajt Vimedbarn.se som är en öppen bloggportal med topplistor över bloggarna, mest gillade inläggen och såklart även topplistorna över Instagram och YouTube, du skapar din blogg här ››

Hur får jag in mina sociala kanaler:
SVAR: Gå in på blogg i vänsterspalten. Under ”socialt” finns ett fält att fylla i din Instagram, profilen måste vara öppen för att det ska synas i flödet. Här hittar du även fält för YouTube, Facebook, Periscope och Snapchat.
För att få in Facebook kopierar du ditt användrnamn som står längst bak i adressen och klistrar in. För YouTube anger du ditt kanal-id som du hittar i url:raden ex: UCVmEgsbnSHOfEUdKneLza7w

Så fixar du din Instagramnyckel och får ut dina Instagrambilder till bloggen:
SVAR:
Gå in under kategorin “BLOGG”, klicka på länken “Hämta din nyckel här!”
Klicka på knappen ”Generate Access Token”. Skriv in ditt användarnamn på Instagram och logga in med lösenordet där. Klicka sedan på knappen ”Authorize” på nästa sida och kopiera den lång nyckelkoden i fältet du får på nästa sida. Klistra in den i kontrollpanelen på din blogg och klicka sedan på spara.
Klart! Nu kommer din Instagramikon att synas under din header, dina bilder från Instagram under ditt första blogginlägg så att fler hittar dig på Instagram. Och du kommer förhoppningsvis att hamna på vår topplista.

Hur fungerar topplistorna för Instagram och YouTube?
SVAR: Topplistan för Instagram visar antal följare och en ökning eller minskning med gröna och röda pilar mot föregående 7 dagar. Läs mer om hur du kopplar ditt Instagramkonto till din blogg här ovanför.
Topplistan för YouTube visar antal prenumeranter och en ökning eller minskning med gröna och röda pilar mot föregående 7 dagar. Visningar visar den totala mängden visningar för YouTube-kanalen. Läs mer om hur du kopplar din YouTube-kanal till din blogg här ovanför.
Topplistorna räknar om ny statistik från natten till måndag varje vecka – och vi tar med bloggar både från LOPPI.se och Vimedbarn.se. 🙂

Har ni någon app jag kan blogga ifrån och isåfall hur gör jag?
SVAR:
1. Ja, i wordpressappen! Den laddar du enkelt ner i appstore/googleplay.
2. Klicka på “Logga in”
3. Klicka på länken nere till vänster i appen där det står “Logga in på….” I dagsläget står det fel hos WordPress, se markering, det är länk du anger på nästa sida.
4. På nästa sida skriver du in ditt användarnamn på LOPPI.se och ditt lösenord och därefter klickar du på nästa.
5. Klar! 🙂
Lycka till!

Skärmavbild 2017-09-01 kl. 09.33.53

Vad är widgets?
SVAR: Det är olika applikationer som du har möjlighet att visa i din sidebar. Exempelvis arkiv, taggar, kommentarer samt knappar och dylikt från olika sociala nätverk.

Var hittar jag widgets?
SVAR: Du hittar dem under widgets. Dra de widgets som du vill aktivera från tillgängliga widgets till sidospalten, tryck på pilen så att sidospalten öppnar sig innan du drar över din valda widget. Släpp widgeten när du fått ett streckat fält i sidospalten.

Hur kan jag se statistik i min blogg?
SVAR: På LOPPI.se kan du använda dig av Jetpack. Eller så skapar du ett Google Analytics konto enkelt med din gmail adress och skickar oss sedan ditt GA-id.

Hur schemalägger jag inlägg?
SVAR: Du kan schemalägga dina inlägg under dagen eller veckan om du inte kommer ha möjlighet att blogga lika mycket varje dag. Skriv inlägget och de taggar (nedan) som du vill ha, välj kategorin inlägget ska synas under. Sedan väljer du redigera som du hittar till höger om publicera direkt i fliken publicera. Fyll i datum och tid för ditt inlägg och väljer sedan OK. När du klar med inlägget klickar du på publicera.

Vad är taggar?
SVAR: Det är de blå hashtagsen som kommer upp under rubriken på bloggarna hos oss. Taggar kan liknas vid nyckelord och gör det lätt att hitta innehåll som hör samman. Handlar ditt inlägg om bebis och nattning så taggar du ditt inlägg med exempelvis: bebis, nattningen, napp – på så sätt kan dina läsare hitta fler inlägg som berör ämnet även om du inte har en kategori för varje tagg. Tagg = ettikett.

Måste jag göra något med mina bilder när jag bloggar?
SVAR: All bildhantering sker automatiskt på loppi.se. Har du inte möjlighet att beskära din bild så kommer bloggen att minska din bild med minimal kvalitéts förlust. Men din blogg kommer upplevas snabbare om du själv förminskar dina bilder innan till rätt bildstorlek för just din blogg.

Hur kopplar jag min blogg till Facebook, så alla inlägg länkas på Facebook?
SVAR: Skapa ett konto på bloglovin.com och synka i inställningnarna där. För att koppla med Facebook ansluter man sin blogg med bloglovin med RSS feed som man får fram om man lägger till /rssfeed efter bloggens länk.

Jag har ett bloglovin konto men vet inte hur jag ska koppla det till bloggen, det står att man ska fylla i sitt bloglovin ID? Vad innebär bloglovin ID?
SVAR: Det är ditt användarnamn på bloglovin.com.

Hur sätter jag in en header?
SVAR: Gå in på utseende i vänsterspalten sedan anpassa, där kan du ladda upp din header både till din mobilanpassade blogg och desktop (skärm). För mobil kan du ha en bild, den ska vara minst 480px bred men valfri höjd. För desktop ska den vara 1440px bred och valfri höjd.

Kan jag koppla min domän till en blogg hos er?
SVAR: Ja det kan du. Maila oss vilken blogg och domän det gäller så berättar vi hur du ska göra.

Kan jag flytta över min gamla blogg till er?
SVAR: Ja, vad roligt att du vill det! Be om en exportfil hos din gamla bloggportal som du sedan skickar till oss så hjälper vi dig att importera den i din nya.

När jag skriver inlägg så kan jag inte längre ändra textfärgen och storleken till rubriker inne i textredigeraren?
SVAR: Klicka på ikonen med flera små prickar i så kommer du få fram valen.

 

Om jag vill flytta min blogg och domännamnet till en annan portal, finns det någon inställning på LOPPI.se som jag måste ändra?
SVAR:
Nej, det gör du hos din nya portal.

Jag kan inte logga in och har försökt flera gånger. Jag kommer in på andra sidor men inte på min blogg eller loppi.se. Vad är fel?
SVAR: Försöker du logga in mer än 5 ggr med fel lösenord/användarnamn blir du automatiskt spärrad i 48 timmar, detta av säkerhetsskäl. Kontakta oss på support@loppi.se så ska vi försöka hjälpa dig så snabbt vi kan.

Jag försöker hitta min RSS feed på min blogg, var hittar jag något sådant?
SVAR: Du hittar din RSS feed genom att lägga till /rss efter din blogglänk. Detta syns inte webbläsaren safari utan du behöver då använda dig av t.ex. webbläsaren Firefox.

Min profilbild syns inte?
SVAR:
Du måste ha samma mailadress på bloggen som på din användare, har du olika kommer inte profilbilden att synas. Dubbelkolla att du bara har en mailadress totalt för dessa två ställen i din kontrollpanel.

 

Jag hittar inte min fråga?

Skicka ett mail till support@loppi.se, försök att vara så tydlig som möjligt i ditt ärende så kan vi hjälpa dig snabbare. Skicka med länken till din blogg! 🙂

Bloggskolan för nybörjare – kom igång med din blogg!

  • Alla älskar bilder, blogga med bilder på dig, saker du köpt eller från din vardag. Försök att alltid hålla god kvalité på dina bilder, med hjälp av Photoshop kan du tex öka kontrasten på dina bilder för att ge dem en bättre kvalité. Vi med barns bloggverktyg krymper dina bilder automatiskt så att de får plats i din blogg.
  • Blogga om sådant som berör dig, saker du tycker är intressanta och som tex rör din vardag. Uppdatera din blogg dagligen, gärna med bilder, och var gärna personlig och ärlig i dina inlägg kring roliga och seriösa saker, då bjuder du även lite på dig själv vilket dina läsare kommer att gilla.
  • Skaffa bloggvänner genom att besöka andras bloggar och kommentera deras inlägg med din blogg. Lämna din bloggadress i fältet för det, så att bloggförfattaren kan hitta in till dig och besvara din kommentar. Alla älskar att få kommentarer, svara på andras kommentarer i deras bloggar och inte i din egen då det finns en risk att den som kommenterat hos dig missar ditt svar och inte kommer tillbaka.

Tips! 

Kolla i din kontrollpanel under användare och din profil att din bloggadress ligger med under i fältet för webbplats! Om inte – lägg till den där och klicka på spara längst ner.

Att ha tävlingar är alltid uppskattat, du kanske har något hemma som du vill tävla ut eller så kanske du kontaktar en butik du gillar för ett samarbete. Anordna gärna tävlingar där deltagarna ska länka till din blogg från sin i ett inlägg som ett av momenten i tävlingsreglerna.