Sportlov 2024 – 8 tips för att spara pengar

Sportlov billigt

Sportlov 2024 erbjuder perfekta tillfällen för både äventyr och återhämtning. Här är åtta tips för att spara pengar under ditt sportlov, inspirerade av kreativa och budgetvänliga aktiviteter som vi har hittat på nätet.

Få koll på vilka veckor i Sverige som det är sportlov på under 2024 här!

 

1. Utforska lokal naturen

Ge dig ut i den lokala naturen för vandringar, skidturer eller pulkaåkning. Många kommuner och naturområden erbjuder gratis aktiviteter och evenemang under sportlovet som kan vara både roliga och lärorika för hela familjen.

40 (!) roliga saker att göra på sportlovet med barn

 

2. Använd medlemsrabatter

Om du planerar en resa eller behöver boende, kolla efter medlemsrabatter hos organisationer som Svenska Turistföreningen (STF). Medlemskap i sådana organisationer kan erbjuda rabatter på allt från boende till aktiviteter och transport​​.

 

3. Ta med matsäck

Istället för att äta ute, förbered och ta med matsäck på dina äventyr. Det är inte bara billigare, utan också ett mysigt sätt att njuta av en måltid tillsammans i det fria.

Sportlovsaktiviteter i Göteborg: Roliga utflykter för hela familjen

 

4. Gratis vinteraktiviteter i staden

Stockholm och många andra städer erbjuder gratis vinteraktiviteter såsom skridskoåkning på natursjöar eller spolade banor och pulkabackar. Dessa aktiviteter är perfekta för att ha roligt utan att spendera pengar​​.

 

5. Utnyttja lokala bibliotekets aktiviteter

Många bibliotek arrangerar speciella aktiviteter eller workshops under sportlovet. Dessa kan vara allt från filmvisningar till pysselstunder, ofta utan kostnad.

 

6. Hemmabio

Gör en hemmabio med familjen. Hyr filmer eller använd streamingtjänster du redan betalar för, gör popcorn och skapa en mysig biokänsla hemma.

Sportlov 2024 – här hittar du billigaste liftkorten för hela familjen

 

7. Kreativa hemmaprojekt

Använd material du redan har hemma för att skapa nya leksaker, konstverk eller spela sällskapsspel. Det är ett utmärkt sätt att återanvända och ha kul utan extra kostnad.

 

8. Planera och boka i förväg

Om du planerar att resa eller delta i betalda aktiviteter, kolla efter erbjudanden och boka i förväg. Tidig bokning kan ofta ge dig bättre priser på allt från tågbiljetter till boende och evenemang.

Dessa tips är tänkta att hjälpa dig att maximera nöjet under sportlovet samtidigt som du håller nere kostnaderna. Glöm inte att den bästa upplevelsen inte alltid behöver kosta mycket. Det handlar om att skapa minnen och tillbringa kvalitetstid med nära och kära.

Källor: Svenska Turistföreningen, Visit Stockholm,

Lästips: Sportlovsaktiviteter i Malmö: Så maxar ni ledigheten!

Foto: Pexels