Regnkläder för barn – bäst i test 2019

Vilka regnkläder för barn är bäst i test 2019? För att hjälpa dig välja regnkläder som både håller ditt barn torrt och uppmuntrar till rolig utelek har LOPPI.se testat regnkläder från flera märken. Du hittar resultatet här. 

Om det är någon uttrycket ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” stämmer för så är det ett barn. På såväl förskola och skola är ofta delar av pedagogiken utomhus, och många föräldrar känner nog igen sig i att vädret inte alltid samarbetar heller på helger. Ett bra regnställ tär alltså en viktig del i barnens utomhusgarderob året om. Influencern Jessica Lagergren, mamma till Elsa, 4 år, och Julia Mjörnstedt, mamma till Frank, 2 år, och Billie, 5,5 år, har testat flera olika märken för att komma fram till vilket regnställ som är mest prisvärt 2019. Bäst i test blev regnstället från Reima med högst poäng! Spana in alla resultat nedan för att hitta det regnställ som passar dig och ditt barn bäst!

Förskolepedagogen Linda Löfstedt om regnkläder:

– Jag tycker att det är viktigt med regnkläder som är rymliga så barnen kan röra sig lätt i dem. Det är också bra när regnvantarna får plats “under” regnkläderna. Regnoveraller är smidiga och kan vara lättare för barnen att själva ta på sig. Oavsett vilken typ av regnkläder barnen har så är det givetvis viktigt att de håller ifrån sig väta ordentligt, bra att de “andas” och att det finns band att fästa under stövlarna.

Regnkläder för barn – bäst i test 2019

Lindberg Sweden

Om: Tillverkad i 100% PU som har vattentäthet 8.000 mm med fleecefoder, svetsade sömmar för att det inte ska komma in vatten. Avtagbar huva och reflexdetaljer. Byxan har fleeceväst som är justerbar vid axlarna med kardborrband. Byxan har även reflexdetaljer, avtagbara fotstrappar och resår i midjan.

Modell: Lysekil rainset flee. Storlek: Små i storlekarna. Pris: 899kr.

Julia Mjörnstedt, mamma till Frank, 2, och Billie 5,5. 

PLUS: Superfina mönster som känns lekfulla och inte “könade”. Barnen tyckte att det var extra roligt att jackorna hade fickor. Byxorna har en väst i fleece som är värmande och lätt för barnen att själva ta på.

MINUS: 
Små i storlekarna. De flesta andra märken har generösa storlekar, men dessa var på gränsen till för små för båda barnen. Jag tycker att det här regnsetet känns onödigt dyrt.

Billies kommentar: ”Varma och sköna, men jobbigt när det inte längre är vinter för då måste vi köpa en till.”

Betyg: 4/5

Om: Vattentäthet på 8.000 mm, jackan är fodrad med ett bomullsfoder, svetsade sömmar för att det inte ska komma in vatten. Huvan är avtagbar och fleecefoder i kragen. Reflex på ärmar, framfickor och ben. Fotstrappar som är avtagbar. Byxan har dubbla lager PU på knäna för extra slitstyrka. Stl 80-120 har hängslen, stl 130-140 har inga hängslen utan är en midjebyxa.

Modell: Duveke rain set Storlek: Små i storlekarna. Pris: 799kr

Jessica Lagergren, mamma till Elsa, 4:

PLUS: Härliga färger och fina mönster. Lätta att ta på, bekväma för Elsa och har snygga detaljer.

MINUS: Lite liten i storleken. Jag hade behövt gå upp en storlek till Elsa.

Elsas kommentar: ”Så fin mamma! Och bra med regnvantar.”

Betyg: 4/5

Läs också: ”Galon eller skalbyxor? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden!”

Polarn O. Pyret

Om: Vind- och vattentät regnjacka. Jackan har en avtagbar huva som går att fästs med tryckknappar och på insidan av kragen finns ett mjukt fleecefoder. Jackan har 3M reflexer fram- och bak, och stängs med dragkedja. Materialets vattenpelare är 10 000 mm. Svetsade sömmar. Ykk dragkedja. vind- och vattentät regnbyxa. Byxan har justerbara hängslen, och svettsade sömmar vilket gör plagget helt vattentätt. De utbytbara elastiska fothällorna håller bensluten på plats.

Modell: Regnjacka galon gul, regnbyxor galon marinblå. Storlek: Lagom/stora i storleken. Pris: Jacka 499kr, byxor 349kr.

Julia Mjörnstedt, mamma till Frank, 2, och Billie 5,5. 

PLUS: Byxorna enkla att ändra axelband, byxorna är stela och robusta, ställbara och avtagbara fothällar. Jackan är fodrade med fleece vid halsen, resår i luvan, midja och ärm.

MINUS: De enda plaggen som luktade starkt av plast när vi packade upp dom. Vi är inte så förtjusta i mönstret.

Betyg: 3/5

Om: Vind- och vattentät regnjacka. Jackan har en avtagbar huva som går att fästs med tryckknappar och på insidan av kragen finns ett mjukt fleecefoder. Jackan har reflexer fram- och bak, och stängs med dragkedja. Materialets vattenpelare är 10 000 mm.Svetsade sömmar. Ykk dragkedja. vind- och vattentät regnbyxa. Byxan har justerbara hängslen, och svettsade sömmar vilket gör plagget helt vattentätt. De utbytbara elastiska fothällorna håller bensluten på plats.

Modell: Regnjacka galon röd, regnbyxor galon mörk marinblå. Storlek: Lagom/stora i storleken. Pris: Jacka 499kr, byxor 349kr.

Jessica Lagergren, mamma till Elsa, 4:

PLUS: Sköna, lätta att ta på och bra och stabila hängslen på byxorna. Ett plus på den fina sydvästen!

MINUS: Lite stor i storleken men bra att ha något att växa i.

Elsas kommentar: ”Nu ser jag precis ut som Lotta på Bråkmakargatan. Så fin!”

Betyg: 4/5

Läs också: ”Regn och rusk! Så håller du barnen torra”

Reflex från Barnenshus.se

Om: Regnställ Senja är tillverkad i mjuk PU-kvalitet med svetsade sömmar. Regnstället är vind- och vattentät. Jacka och byxor har ett varmt fleecefoder som håller barnet varmt. Jackan har dragkedja fram som döljs med hjälp av en stormflik med kardborre. Jackan har resårmuddar i ärmslut och nedtill. Byxorna har resårmudd vid benslut samt i midjan. Regnstället har även reflexer, avtagbar huva, fothällor i silikon samt justerbara hängslen.

Modell:  Reflex Senja Regnset, Blue och Reflex Senja Regnset, Lemon. Storlek: True to zize.  Pris: 499kr

Julia Mjörnstedt, mamma till Frank, 2, och Billie 5,5.

PLUS: Prisvärda. Lång reflex längs med dragkedjan på jackan. Dragkedja och kardborre fram. Avtagbar luva. Fina byxor! Roligt med det tvåfärgade. Bra midja med resår.

MINUS: Hällorna sitter inte så bra fast utan är nog lätta att tappa bort. Jackan något hög i kragen. Frank fick in den i munnen när den var dragen hela vägen upp.

Billies kommentar: ”Det är bra att den har reflex fram så bilarna ser mig.”

Betyg: 4/5

Om: Regnställ Senja är tillverkad i mjuk PU-kvalitet med svetsade sömmar. Regnstället är vind- och vattentät. Jacka och byxor har ett varmt fleecefoder som håller barnet varmt. Jackan har dragkedja fram som döljs med hjälp av en stormflik med kardborre. Jackan har resårmuddar i ärmslut och nedtill. Byxorna har resårmudd vid benslut samt i midjan. Regnstället har även reflexer, avtagbar huva, fothällor i silikon samt justerbara hängslen.

Modell:  Reflex Senja Regnset, Blossom. Storlek: True to zize.  Pris: 499kr

Jessica Lagergren, mamma till Elsa, 4:

PLUS: Så bra pris för ett riktigt fint regnställ. Bra med mycket reflexer och fint med detaljer som rosa hängsleknäppen. Dessutom väldigt lättknäppta hängslen. Smart med gummihällor till byxorna.

MINUS: Jag har inget minus att säga om de här regnkläderna. De satt perfekt och var enkla att ta på och av.

Elsas kommentar: ”Väldigt sköna och fint med det rosa!”

Betyg: 5/5

Läs också: ”5 tips på saker att göra vid dåligt väder”

Reima – Bäst i test 2019!

Om: Blommiga:Vattentäta, svetsade sömmar, flexibelt material, fri från PVC med löstagbar huva. Resår i ärmslut. A-form med längre nederkant bak. Dragkedja fram. Detaljer i reflexmaterial. Tikhu: Vattentäta, svetsade sömmar, flexibelt material, fri från PVC, löstagbar huva, resår i ärmslut, justerbar midja, resår i bensluten, löstagbara och elastiska fothällor. Reglerbara hängslen och detaljer i reflexmaterial

Modell: Barn regnjacka vatten, Barn regnställ Tikhu. Storlek: True to zize.  Pris: Blommiga, 499kr, Tikhu, 549kr.

Julia Mjörnstedt, mamma till Frank, 2, och Billie 5,5.

PLUS: Lång reflex längs med benet och ställbar midja. Avtagbar och ställbar fothäll. Roligt med längre regnjacka/kappa till större barn som inte gärna har på sig regnbyxor men då ändå kan sitta ner utan att bli blöta i rumpan.

MINUS: Något jobbig att ställa om axelbanden. Känns lite tunna och fladdriga.

Billies kommentar: ”Jag hatar regnbyxor så denna jackan är bra för mig som är så stor”

Betyg: 5/5

reima

Om: Vattentäta, svetsade sömmar, flexibelt material, fri från PVC, löstagbar huva, resår i ärmslut, justerbar midja, resår i bensluten, löstagbara och elastiska fothällor. Reglerbara hängslen och detaljer i reflexmaterial.

Modell: Regnställ Tikhu Storlek: True to zize.  Pris: 549kr.

Jessica Lagergren, mamma till Elsa, 4:

PLUS: Prisvärt regnställ. Så härlig färg och bra med midjan som går att justera.

MINUS: Lite svåra att spänna åt i hängslena.

Elsas kommentar: ”Åh, vad fin jag är! Den är lite stor.”

Betyg: 5/5

Kaxs, KappAhl

Om: Vattentät hängselbyxa från Kaxs med svetsade sömmar. Elastiska och justerbara axelband samt knappar i sidan. Reflexband runt båda benen samt reglerbar. Resår under foten samt infälld i benslut. Vattentätta med 8.000 vattenpelare. Omfång regleras med knappar i midjan. Regnjacka med avtagbar huva och svetsade sömmar. Dragkedja samt knappslå framtill. Fleece insida krage och feflexdetaljer runt ärm och på huva samt baktill. Vattentätt med 8.000 vattenpelare.

Modell: Regnbyxa,  regnjacka rosa. Regnjacka grönStorlek: True to zize/lite stora.  Pris: Byxa 299kr, jacka 299kr.

Julia Mjörnstedt, mamma till Frank, 2, och Billie 5,5.

PLUS: Ställbar midja med knapp på byxorna. Dubbla knappar vid halsen. Avtagbar luva. Finaste jackorna med djurmönster!

MINUS: Ej ställbara eller avtagbara fothäll & jobbiga att ställa om axelbanden. Saknar reflex på jackan vid midjan/magen, endast reflex på luva och ärm.

Billies kommentar: “Den som gjorde jackan visste att alla barn gillar att vara djur”

Betyg: 4/5

Om:Vattentät hängselbyxa från Kaxs med svetsade sömmar. Elastiska och justerbara axelband samt knappar i sidan. Reflexband runt båda benen samt reglerbar. Resår under foten samt infälld i benslut. Vattentätta med 8.000 vattenpelare. Omfång regleras med knappar i midjan. Regnjacka med avtagbar huva och svetsade sömmar. Dragkedja samt knappslå framtill. Fleece insida krage och feflexdetaljer runt ärm och på huva samt baktill. Vattentätt med 8.000 vattenpelare.

Modell: Regnbyxa,  regnjackaStorlek: True to zize/lite stora.  Pris: Byxa 299kr, jacka 299kr.

Jessica Lagergren, mamma till Elsa, 4:

PLUS: Helt okej passform, funktionella och bra regnkläder som gör jobbet.

MINUS: Lite dyrt för att vara KappAhl tycker jag. Snyggt med enfärgat men lite tråkigt med svart till barn.

Elsas kommentar: ”Dom här regnkläderna skulle passa perfekt till min kusin Philip!”

Betyg: 4/5

Här kan du läsa om vår policy kring produkttester på LOPPI.se ››