Varför gör och publicerar vi tester?

För att ge konsumenterna en värdefull guide att använda sig av inför köp som är relevanta för målgruppen. Testerna ska därför göras på sånt som är relevant för målgruppen gravida/småbarnsföräldrar och resultatet ska vara oberoende annonsörer.

Hur väljer vi ut vad som ska testas?

Vilken typ av produkt som ska testas väljs ut av LOPPIs redaktion baserat på omvärldsbevakning och redaktionell plan, helt enkelt vår prognos av vad våra läsare är intresserade av respektive tid på året.

Hur väljer vi ut vilka märken som figurerar i testerna?

Inför varje test från och med februari 2018 görs en undersökning bland våra läsare, som skickas ut i nyhetsbrevet, bland vilka märken de har top of mind gällande de produkter vi planerat att testa. De 7 mest förekommande märkena väljs ut. En plats kan eventuellt öppnas upp för en ”bubblare”, ett nytillkommet spännande företag som LOPPI anser att det kan vara bra att hålla ögonen på. Denna märks i så fall tydligt ut som just ”bubblare”.

Därefter kontaktas de sju märkenas presskontakter med fråga om de vill delta. Har vi inte fått svar inom en vecka eller om vi får nej tack går vi vidare i listan och kontaktar nya märken utefter rankning. Målet är att alltid testa minst sju märkens produkter, men i vissa fall kan det bli färre.

Har du frågor eller vill du komma i kontakt med oss kring våra tester och guider? Maila [email protected]