Regnkläder för barn – BÄST I TEST 2018

Vilka regnkläder är bäst i test?

Vilka regnkläder för barn är bäst i test 2018? För att hjälpa dig välja regnkläder som både håller ditt barn torrt och uppmuntrar till rolig utelek har LOPPI.se testat regnkläder från småbarnsföräldrarnas favoritmärken. Du hittar resultatet här!

Artikeln innehåller annonslänkar.

Om det är någon uttrycket ”det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder” stämmer för så är det ett barn. På såväl förskola och skola är ofta delar av pedagogiken utomhus, och många föräldrar känner nog igen sig i att vädret inte alltid samarbetar heller på helger. Ett bra regnställ tär alltså en viktig del i barnens utomhusgarderob året om. LOPPI.se hörde sig för, genom en undersökning, bland våra läsare för att ta reda på vilka varumärken de har ”top of mind” när det kommer till regnkläder, och lät sen influencern Nina Malmström, mamma till Isabella, 2, och Emelina Seppänen, mamma till Lo, 2, och Leia, 5, testa samtliga för att komma fram till vilket regnställ som är mest prisvärt 2018. Bäst i test blev regnstället från Helly Hansen för kvalitéer som att galonet var mjukt och följsamt, att det var lätt att justera och fin design. Regnstället för Kuling toppade inte alla kriterier, men fick ändå goda betyg som ett budgetalternativ. Spana in alla resultat nedan för att hitta det regnställ som passar dig och ditt barn bäst!

Här kan du läsa om vår policy kring produkttester på LOPPI.se.

Läs också: ”Galon eller skalbyxor? Barnplaggsguiden reder ut skillnaden!”

Regnkläder för barn – bäst i test 2018

Regnkläder från Lindberg

Isabella spanar i regnkläder från Lindberg of Sweden

Nina Malmströms Isabella spanar och testar regnstället från Lindberg i samma veva.

Storlek: True to size. Pris: 599 kr hos Babyshop.se.

Nina Malmström, mamma till Isabella, 2: Toppen att det är utbytbara hällor och avtagbar huva. Det går att justera axelbanden i byxorna rejält, men det var lite krångligt och pilligt. Midjan går att justera med hjälp av tryckknappar. Väldigt bra resår nedtill i jackan! Kragen är något högre än på de andra regnställen vilket jag upplever som positivt. Stort plus för förstärkningen på knäna.

Komfort: Toppen – följsam och elastisk galon och muddar i både jacka och byxa. Mjuk fleece i kragen!
Utseende: Okej – färgkombinationen känns rätt tråkig, men kul med den lilla älgen på både jacka och byxa!
Funktion: Okej – många bra egenskaper som möjlighet att justera på flera ställen, extra förstärkning och reflexer, men jag saknar verkligen knappar på jackan utöver dragkedjan.
Pris: Sådär – hade velat ha knappar för det priset!

Emelina Seppänen, mamma till Leia, 5, och Lo, 2: Det här är ett snyggt galonset med genomtänkt funktion. Jag gillar alla genomtänkta detaljer som till exempel spännet vid axelbanden och reflexen som går från mage till rygg.

Komfort: Toppen – mjuk vid nacken, inte för tight och toppen att den går ner lite över rumpan.
Utseende: Toppen – stilrent och funktionellt. Leias kommentar: ”Fin älg mamma, jag älskar turkost!”
Funktion: Toppen.
Pris: Toppen – helt klart prisvärt!

Läs också: ”Slaskpanik! Vilka kläder är bäst i blött och kallt väder?”

Helly Hansen – bäst i test!

Regnkläder från Helly hansen

Regnställ från Helly Hansen med pingviner finns här.

Storlek: True to size. Pris: 650 kr på Hellyhansen.com.

Nina Malmström, mamma till Isabella, 2: Superfint regnställ! Galonet känns slitstarkt och är elastiskt i själva mittenpartiet, men inte i ärmar och ben. Materialet känns slitstarkt. Den raka passformen gör att det känns bekvämt att leka i. Man kan justera axelbanden i i byxorna rejält, och byta ut hällor och ta av luvan. Det går inte att spänna åt i midjan men byxorna har resår där som gör att de sitter uppe bra på Isabella ändå. Plus för gott om reflexer och både dragkedja och tryckknappar i jackan.

Komfort: Toppen – bekväma muddar i både jacka och byxa. Känns följsamt!
Utseende: Toppen – jag älskar färgkombinationen och mönstret med små rävar som är hur gulligt som helst. ”Så söta rävar” hälsar Isabella.
Funktion: Toppen – jag har inget att klaga på.
Pris: Toppen – helt klart prisvärt.

Emelina Seppänen, mamma till Leia, 5, och Lo, 2: Ett både praktiskt och roligt set regnkläder! Leia älskade hur det såg ut, och det är toppenbra att man får med extra hällor till fötterna att byta ut till när de andra slits ut.

Komfort: Toppen – bekvämt, bra passform och elastiskt!
Utseende: Toppen – fint och roligt utseende med de fina pingvinerna.
Funktion: Okej – litet minus för att man inte kan spänna åt i midjan, och jag saknar förstärkning vid knäna.
Pris: Toppen – prisvärt!

Läs också: ”Regn och rusk! Så håller du barnen torra”

Kuling

Regnkläder från Kuling

Storlek: True to size. Pris: 280 kr hos Lekmer.se.

Nina Malmström, mamma till Isabella, 2: Ett bra regnställ till budgetpris. Har avtagbar huva och utbytbara hällor, som till skillnad från de andra i testet är av gummi vilket gör dem väldigt lätta att rengöra. Justerbara axelband och midja i byxorna. Plus för tejpad dragkedja!

Komfort: Toppen – bekväma muddar i både byxa och jacka. Galonen är elastisk och mycket följsam. Mjuk fleece i kragen.
Utseende: Okej – snyggt och klassiskt, men inte något jättespeciellt.
Funktion: Okej – har funktionerna jag vill ha på ett regnställ till Isabella, men materialet känns lite tunt och inte så slitstarkt. Jag saknar en reflex bak på jackan, framför allt när man väljer det helsvarta regnstället som inte syns över huvud taget i mörker.
Pris: Toppen – bra budgetalternativ!

Emelina Seppänen, mamma till Leia, 5, och Lo, 2: Bra med skyddad dragkedja och genomgående bra muddar på armar, ben och jacka. Leia tyckte att det var coolt med svart, och det allra bästa är att dragkedjan är insydd. Känns dock lite lite med bara reflexer runt ben och handleder…

Komfort: Toppen – toppen med fodrad krage. Smidigt för barnet att röra sig i då modellen känns lite smalare.
Utseende: Toppen – snyggt och stilrent med helsvart tycker jag!
Funktion: Okej – det har många bra funktioner, men jag är skeptisk till gummihällor under foten efter tidigare erfarenheter av att såna lätt går sönder…
Pris: Toppen – absolut prisvärt.

Läs också: ”5 tips på asker att göra vid dåligt väder”

Reima

Regnkläder från Reima

Storlek: True to size. Pris: Jacka 399 kr + byxa 249 kr.

Nina Malmström, mamma till Isabella, 2: Ett väldigt fint regnställ som Isabella berömde med orden ”Kolla mamma, jag tror att det är sköldpaddor på jackan!”. Bra funktion med utbytbara hällor och avtagbar huva. Det går att justera axelbanden i byxorna rejält, men det var lite krångligt att göra detta. Plus för både dragkedja och tryckknappar.

Komfort: Toppen – bekväma muddar i både byxor och jacka. Galonet är både elastiskt och följsamt. Det känns väldigt bekvämt!
Utseende: Toppen – roligt utseende med en härlig färgkombination och fantasifullt mönster.
Funktion: Okej – många bra funktioner som på de andra regnställen, men att materialet känns lite tunt och inte så slitstarkt plus att det var så krångligt att justera axelbanden sänker betyget.
Pris: Sådär – känns lite för dyrt med tanke på att jag upplever materialet som rätt skört.

Emelina Seppänen, mamma till Leia, 5, och Lo, 2: Bra med utbytbara hällor och avtagbar luva. Det är roligt med ränderna, det sticker ut ur mängden. Designen på byxorna, att de går högt upp med rundning på bröstet, är ett stort plus! Gott om reflexer, finns till och med på luvan.

Komfort: Okej – det sitter bra! Toppen att byxorna går högt upp på bröstet och setet är mjukt och enkelt i modellen. Jag saknar mjuka kanter vid nacken och halsen.
Utseende: Toppen – snyggt och praktiskt. Fin färg!
Funktion: Toppen – bra med utbytbara hällor och lätt att justera axelbanden och storleken.
Pris: Toppen – absolut prisvärt!

Regnkläder från Polarn o Pyret

Regnkläder från Polarn och Pyret

Storlek: Stor i storleken. Pris: 399 kr (jacka) + 299 kr (byxa) hos Polarn o pyret.

Nina Malmström, mamma till Isabella, 2: Det här känns som ett riktigt slitstarkt regnställ. Stort plus för den lilla skärmen framtill på huvan, i form av en anknäbb! Det helt klart bästa med regnstället är utseendet. Superfint och fantasifullt! Glada färger och roligt med både ögon och näbb på huvan. ”Åh vilken fin ankjacka”, tycker Isabella.

Komfort: Toppen – rak passform som är lämplig för lek. Galonet är inte elastiskt, men upplevs ändå som väldigt följsamt. Mjuk fleece i kragen och bekväma muddar i både jacka och byxa.
Utseende: Toppen – helt klart det bästa regnstället rent utseendemässigt av de deltagande i testet!
Funktion: Okej – känns som riktigt bra kvalitét och har många bra funktioner, men betyget sänks av att det bara är tryckknappar och ingen dragkedja i jackan vilket känns opraktiskt. Gott om bra placerade reflexer.
Pris: Okej – om jackan haft dragkedja hade det känts prisvärt.

Emelina Seppänen, mamma till Leia, 5, och Lo, 2: Det här livar verkligen upp, båda mina barn blev helt kära i de här regnkläderna. Angry birds-temat är poppis, så roligt! Hade fått högsta betyg om det inte vore för att jackan saknar dragkedja utan stängs med enbart knappar. Byxorna är toppen.

Komfort: Toppen – det sitter bra och är rakt i modellen. Toppen med resåren vid armar och ben!
Utseende: Toppen – roligt! Det här är regnkläder som livar upp regniga och grå dagar. Leia tycker att det är det finaste regnset hon haft.
Funktion: Okej – det är superlätt att justera axelbanden, men det går inte att spänna åt i midjan om man vill det. Toppen med liten skärm på luvan!
Pris: Toppen – prisvärt.

Didriksons

Isabella i regnkläder från Didriksons

Storlek: Stor i storleken. Pris: 599 kr hos Babyshop.se.

Nina Malmström, mamma till Isabella, 2: Här känns det att de tänkt på alla funktioner. Utbytbara hällor, avtagbar huva, justerbara axelband i byxorna och möjlighet att spänna åt i midjan med tryckknappar. Väldigt bra dragsko nedtill i jackan, och hög krage. Stort plus för förstärkningen vid knä och rumpa!

Komfort: Toppen – bekväma muddar i byxan och mjuk och följsam galon. Mjuk fleece i kragen.
Utseende: Toppen – jättefint med härlig blå färgkombination. Isabella tyckte att byxorna såg ut som Bamses byxor vilket var ett plus: ”Nu är jag Bamse, mamma!”
Funktion: Okej – har alla funktioner jag önskar, men jag förstår inte vitsen med att mudden i jackan kan justeras med tryckknappar. Gott om bra reflexer. Saknar knappar utöver dragkedjan i jackan.
Pris: Okej – det känns som ett väldigt bra regnställ, men med tanke på att jackan bara stängs med dragkedja och inga knappar känns det i dyraste laget för mig.

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 2: ”Fint med blå, blått som vatten och regn” säger Leia. Det här är regnkläder som känns rejäla och genomtänkta. Byxorna hade kunnat gå högre upp vid mage och rygg, men i övrigt har jag inget att klaga på.

Komfort: Toppen – har inget att klaga på här.
Utseende: Toppen – det känns välgjort med massor av detaljer.
Funktion: Toppen – bra att det är så lätt att anpassa storleken, det gör att man kan ha regnkläderna länge. Gott om bra reflexer.
Pris: Toppen – prisvärt.

Läs också

  1. 5 tips på saker att göra vid dåligt väder