OVERALLTEST: Vilken overall är bäst i test 2017?

Vilken overall är bäst i test 2017? Spana in vårt overalltest!

Varm, bekväm och vattentålig. Vad kräver du av den perfekta vinteroverallen? Vi gav vår influencer Jessica Lagergren i uppgift att genomföra ett overalltest på fem populära overaller på marknaden för att utse vilken overall som är bäst i test 2017.

Artikeln innehåller adlinks.

Regn och rusk, snöstänk och isande vindar – nu går det inte längre att förneka att vintern snart är här. För våra små hjärtan som leker utomhus dagligen vill vi såklart skaffa det bästa av bästa för att de ska hålla sig torra och varma trots ruggigt vinterväder. Vilken overall är då bäst att satsa på i år? Vi skickade ut vår alldeles egen testpatrull, LOPPIs influencer Jessica Lagergren med dottern Elsa, 2, för att sätta fem av årets overallmodeller på prov och utse vilken av dessa som är bäst i test och mest prisvärd för vintern 2017/2018.

 

OVERALLTEST MED JESSICA LAGERGREN OCH ELSA

 

OVERALL: REIMA STAVANGER

Material: 100% polyamid, Oeko-tex standard 100, Class II. Slätt foder i polyester. Detaljer i syntetpäls.

Funktion: ”Den här overallen känns mjuk, skön och bekväm. Elsa kan röra sig i overallen men den är lite stor i storleken vilket gör att vi måste vika upp ärmarna för att hon ska kunna använda händerna ordentligt. Jag gillar att hylsorna under fötterna är i gummi, det känns lätt att göra rent och är smidigt att trä över skorna eller stövlarna. Overallen är smidig att klä på, jag gillar att dragkedjan går så pass långt ner att den går att öppna i benen! Reflexdetaljerna känns genomtänkta, och det är toppen med resåren i midjan.”

Tålighet: ”Overallen blir blöt när den utsätts för mycket väta, men det går inte hela vägen igenom. Ytliga fläckar fungerar bra att ta bort med hjälp av en våtservett. Men jag saknar förstärkning vid knäna!”

Poäng funktion: 4 av 5. Poäng tålighet: 3 av 5. 

Läs också: ”Så får du barnens kläder att hålla längre – experten tipsar!”

Elsa om overallen: ”Jag gillar den, fin lila färg! Mysig!” (Hon gillar den lurviga pälskragen på luvan, Jessicas anm.)

Reima Stavanger (adlink)  kostar 992-1 599 kr hos Lekmer, känns det prisvärt?

– Det känns lite i dyraste laget för en overall tycker jag. Bra om den är riktigt hållbar så att den går att ärva, men en overall slits rätt mycket på en säsong oavsett kvalitét upplever jag, säger Jessica.

Overalltest: Reimatec overall

 

OVERALL: DIDRIKSON 1913 DUVED KIDS

Material: 100% Polyamid. 

Funktion: Den här overallen känns lätt, smidig och följsam. Toppen med tyg över kanten vid dragkedjan, och mysigt med muddar vid ärmslutet. Jag upplever att materialet andas bra. Hylsorna är lätta att trä över skorna, men svåra att göra rena på grund av att det är foder av tyg över hylsorna. Eftersom overallen är väldigt tunn i materialet känns det som att jag kommer vilja att Elsa ska ha en varmare tröja, och inte bara t-shirt, under när det blir kallare ute. Det är ganska lätt att få på overallen, men Elsa blev arg när jag skulle trä in armarna så där upplevdes den kanske som lite trång i jämförelse. Det är bra att det går att göra den till en större storlek genom att sprätta upp sömmar så att ben och armar blir längre.

Läs också: ”Därför ska ditt barn aldrig ha på sig halsduk”

Tålighet: Overallen känns tät men det hade nog inte skadat med innermuddar i ärmar och ben för att försäkra om att det inte ska läcka in snö. Materialet är vattenavstötande, men här var det krävdes det lite mer gnuggande för att få bort ytliga lerfläckar. Den här overallen är inte heller förstärkt, men det finns praktiska sömmar vid knäna som gör dem lättare att böja.

Poäng funktion: 5 av 5. Poäng tålighet: 4 av 5.

Elsa om overallen: ”Hård”.

Didriksson 1913 Duved (adlink)  kostar 700 hos Lekmer.se, känns det prisvärt tycker du?

– Förra året hade vi en Didriksonoverall till Elsa som har hållit superbra så ja, det känns som ett märke jag känner att jag litar på.

 

OVERALL: LINDEX FIX

Material: 100% polyamid.

Funktion: Supermysig och bekväm overall! Elsa kan röra sig fritt och jag upplever att den andas bra. Extra plus för att de har satt som gummisömmar i bensluten så att de inte ska halka upp på benen. Overallen känns varm och här räcker det med en tunnare tröja under för Elsa. Det var inga problem att få på overallen och jag hittar reflexer i alla vinklar samt förstärkning på både knä och rumpa. Bra med flera små fickor! Bra också att det går att spänna åt resåren vid ärmsluten. Den hade varit ännu bättre med innermuddar vid fötterna.

Läs också: ”Klä din bebis rätt i vinter – Sheila tipsar vid köp av overall”

Tålighet: De långa och tighta innermuddarna vid ärmsluten gör att risken att få in snö här känns minimal. Det känns bra när det kommer till både väder och vind att det sluter tätt där. Materialet känns både vatten- och smutsavstötande vilket gör den lätt att hålla ren samtidigt som den håller för tuff lek.

Poäng funktion: 5 av 5. Poäng tålighet: 5 av 5.

Elsa om overallen: ”Jag är en uggla”, ”jag är stor” (Elsa gillar luvan och känner sig stor i overallen. Hon ville inte ta av sig den vilket är ett bra betyg från henne, Jessicas anm.)

Lindex FIX overall kostar 899 kr. Känns det prisvärt?

– Ja, med tanke på alla funktioner och detaljer man får på den här overallen tycker jag att den känns värd priset även om den kostar lite mer än overaller överlag.

Test av overaller - Lindex FIX

Lindex FIX overall grön, Lindex FIX overall leo, Lindex FIX overall rosa.

 

OVERALL: KULING TREND – Jessicas favorit!

Material: 100% polyester oxford 300D (ytter), 100% polyester 160 gsm (stoppning).

Funktion: Den här är så gosig med sin pälsiga krage! Den håller värmen bra runt ansiktet. Elsa kan röra sig helt obehindrat, den sitter väldigt bra på kroppen. Den känns rejäl men tunn på samma gång, och hylsorna i gummi känns både lätta att göra rent och hållbara. Jag upplever att den håller värmen bra trots att materialet inte är så bylsigt. Jag gillar funktionerna som reflexer, gummisömmar vid muddarna vid fötterna och muddar i benslutet. Nackdelen är att det är lite trixigare att klä på den än en overall utan innermuddar.

Läs också: ”Därför får ditt barn kalla fötter – felet ALLA föräldrar gör!”

Tålighet: Gummisömmarna nere i muddarna vid bensluten gör att den sitter där den ska och inte läcker in snö. Den är förstärkt vid knä, rumpa och baksida ben och jag upplever att den klarar blött väder bra, materialet stöter bort smuts och vatten.

Poäng funktion: 5 av 5. Poäng tålighet: 5 av 5.

Elsa om overallen: ”Mysig” (Elsas första bebisoverall var från Kuling, den var superbra och gjorde jobbet för en liten bebis, tillägger Jessica)

Kuling Trend (adlink)  kostar 699 kr hos Lekmer. Känns det prisvärt?

– Väldigt! Snygg och funktionell overall som verkligen känns prisvärd!

 

OVERALL: KULING OUTDOOR

Material: Nylon Taslan 320D (ytter), fleecefoder vid kroppen och polyesterfoder i ärmar och ben.

Funktion: Det här är en overall som känns mjuk och lätt att röra sig i. Ett plus för den fina och mysiga pälskragen! Elsa kan röra sig lätt i den, och den känns varm och helt tät i tyget. Hylsorna för skorna är i gummi vilket jag upplever som ett plus, och den här har även gummisömmar vid blixtlåsen!

Missa inte: Lästips, snackisar, parent hacks och grymma deals – häng med oss på Facebook!

Tålighet: Gummisömmarna nere vid muddarna vid fötterna känns som en extra försäkring för att det inte ska läcka in snö. Vattnet i princip rinner av den så den här klarar regn utan problem. Stort plus är att den är helt vattentät med tejpat vid fickorna. På alla ställen där man kan tänka sig att overallen slits som mest – knä, rumpa, armbågar – finns förstärkningar. Det är inget problem att torka bort fläckar med en servett.

Poäng funktion: 5 av 5. Poäng tålighet: 5 av 5.

Elsa om overallen: ”Fin” (”Elsa hade en Kuling som bebis, fungerade superbra” lägger Jessica till)

Kuling Outdoor (adlink) kostar 999 kr hos Lekmer, känns det prisvärt?

– Jag tycker att det känns i dyraste laget för en overall som Elsa bara ska ha en säsong.

Läs också

  1. Veckans middagstips: 5 recept på värmande soppor och grytor!
  2. Så får din bebis i sig all näring när du ger smakportioner
  3. Läsartips! Så får du barnen att äta grönsaker
  4. "Köp nästa säsongs vinterkläder redan nu!"