Hemliga knepet – så slipper du bråk vid varje påklädning


Hösten är här och med det kommer både regn och rusk. Barnplaggsexperten Sheila Arnell ger sina bästa tips på ytterplagg och avslöjar vad som är hemligheten bakom en smidigare påklädning.

Vilket plagg är bäst vid regn?

– Det bästa är att investera i skalplagg om man inte har möjlighet att köpa både och. Men kan man ha båda så tycker jag att det är bäst för att galon kan vara riktigt riktigt bra att ha ibland. Personligen så gillar jag galon, men då tänker jag även på att klä barnen ordentligt under och att barnen inte har galon varje dag i veckan, utan bara då och då, lite kortare stunder. Ett av problemen med galon är att plagget inte andas, det är därför det är viktigt att inte bara ha galon och att komma ihåg att materialet snabbt kan bli kallt.

Läs också: De här regnkläderna är bäst

Vad är det viktigaste att tänka på med kläder till barnen?

– Hemligheten är att du ska tänka på att barnet kommer att använda plagget. Så om du vet att ditt barn hatar overaller, köp då tvådelat, eller om du vet att hen gillar rosa. Köp rosa, eller något med rosa detaljer. Att de ska vilja klä på sig plagget känns nästan lika viktigt som funktionen. Sen, när det är avklarat så ser du till att plagget är i rätt storlek, ta gärna lite större regnkläder, så att det inte spänner och drar, samt se till att barnet kan ha en tröja på sig under.

Regnoverall eller tvådelat?
– Personligen gillar jag tvådelade regnställ, men är barnet litet så är en regnoverall helt perfekt.

Galon eller skal vid regn?

– Det är en smaksak, men om man bara kan köpa en typ, köp då skalkläder för dem kan användas mer och längre in på hösten och vintern. Se även till att plagget har bra fothällor, bra passform, att det tex finns resår i ärmslut och benslut, och att plagget kanske går ner lite över rumpan. Jag gillar hängselbyxor som ofta ser till att hålla barnet torrt, och det går även att använda ”bara” hängselbyxor.

Läs också: Så håller barnens kläder längre

Vilken modell på stövel är absolut bäst?

– Svår fråga, jag tycker det beror på ålder och hur tunga stövlarna är. Är det lätta stövlar som tex Crocs så spelar det ingen roll om de är höga. Generellt sätt så är det bra med skaft på stövlarna då det skyddar barnet bättre. Däremot är det ett litet barn så kan det vara smidigare för barnet att ha stövlar med kortare skaft, det är mer bekvämt och det är lättare för barnen att röra sig ordentligt då.

Här hittar du Sheila ”Barnplaggsguiden” Arnells blogg med fler tips >>

nyhetsbrev_bild_2

Missa inte kommande nyhetsbrev, fyllda med tävlingar, recept och inspiration. Anmäl dig här!

Få unika erbjudanden, massor av tävlingar och bra deals till din e-post – varje vecka. Signa upp dig på LOPPI:s nyhetsbrev. Det är helt gratis och du väljer själv om du vill avsluta din prenumeration.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

Läs också

  1. Barnkläder & genus – så tänker experten
  2. Mät barnens fötter - så gör du!
  3. Plaggen du absolut inte ska köpa till ditt barn