Fira midsommar med familjen: 9 roliga aktiviteter att göra tillsammans

fira midsommar med familjen tips

Att fira midsommar med familjen är ett fantastiskt sätt att skapa minnen och njuta av sommaren tillsammans. Här är några tips på hur du kan fira midsommar med din familj.

Dansa runt en midsommarstång

En av de mest ikoniska delarna av midsommarfirandet är midsommarstången. Bygg en egen midsommarstång i trädgården och dekorera den med blommor och löv. Dansa och sjung runt stången tillsammans med familjen för att skapa en festlig stämning. Alternativ gå till närmaste midsommarfirande för dansa där!

Midsommarpicknick

Packa en korg full med läckra sommarsnacks och mat och bege er ut till en vacker plats, som en park eller strand. Bjud in hela familjen att njuta av en härlig midsommarpicknick tillsammans. Varför inte prova klassiska svenska rätter som sill, färskpotatis och jordgubbar?

Traditionella lekar och aktiviteter

Midsommar är en perfekt tid för utomhusaktiviteter. Arrangera traditionella midsommarlekar som säckhoppning, femkamp eller kubb. Detta kommer att skapa skratt och glädje för hela familjen och ge er en chans att njuta av det vackra vädret. Man behöver inte vara många för att det ska vara roligt!

Skapa egna blomsterkransar

En annan trevlig aktivitet är att skapa egna blomsterkransar tillsammans med familjen. Plocka blommor och löv från trädgården och använd dem för att binda vackra kransar. Bär dem på huvudet under firandet för att få den rätta midsommarkänslan.

Midsommarmatlagning

Förbered och laga traditionell midsommarmat tillsammans med familjen. Involvera alla i förberedelserna och låt var och en bidra med sina favoriträtter. Det kan vara allt från olika sorters sill och gravad lax till potatissallad och pajer. Det blir garanterat en smakfest!

Nattliga äventyr

För att fånga den magiska stämningen kan ni ta en kvällspromenad tillsammans. Gå ut i naturen och njut av den vackra solnedgången och den ljusa sommarnatten. Låt barnen samla  blommor och löv längs vägen och skapa små buketter att ta med hem.

Utomhusbio

Ordna en mysig utomhusbio i trädgården eller på terrassen. Ställ upp en stor skärm, blås upp luftmadrasser eller lägg fram filtar och kuddar för att skapa en bekväm sittplats. Se på en familjefilm tillsammans under stjärnorna och njut av popcorn och godis.

Midsommarpyssel

Sätt upp en pysselstation där familjen kan delta i olika midsommarrelaterade aktiviteter. Till exempel kan ni tillverka egna blomsterkransar, dekorera midsommarljus eller måla och färglägga bilder med motiv från midsommar.

Midsommarbingo

Skapa en midsommarbingo med olika bilder och symboler som är relaterade till midsommar. Ge varje familjemedlem ett bingobricka och se vem som först får en rad eller fyller hela brickan. Detta är en rolig och interaktiv aktivitet som engagerar alla åldrar.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 17 recept till midsommar
  2. Femkamp på midsommar – roliga lekar att tävla i
  3. 5 recept för en vegetarisk midsommar
  4. Familj: Hur kan man fira midsommar 2023 i Stockholm?
  5. 5 alternativ till sill på Midsommar – läckra rätter för att imponera på dina gäster