Recept: Enkla efterrätter att servera i påsk
Efterrätter kan på ett sätt kännas självklara till påsken, men samtidigt kan det vara svårt att veta vilka efterrätter som passar. Om man dessutom vill ha en snabb och enkel efterrätt, då kan det vara ännu svårare. Här kommer våra bästa tips på hur du gör enkla efterrätter i påsk, samt två smaskiga förslag.
Enkla efterrätter till påsk
Utbudet kan kännas begränsat när det gäller efterrätter till påsken, och ännu mer begränsat om de dessutom ska vara enkla. Men det stämmer faktiskt inte alls – utbudet är långt mycket större än vad man kan tro.
Du kan egentligen välja vilken efterrätt du vill, och sedan enkelt göra den påskig. Det kan man göra på flera olika sätt, till exempel:
- Genom att dekorera med små chokladägg
- Genom att dekorera med små påskkycklingar
- Genom att göra efterrätten gul
- Med hjälp av gul kristyr eller gult strössel
- Med andra påskiga eller gula dekorationer
- Med hjälp av gula frukter
Ett väldigt enkelt sätt är alltså att välja en efterrätt som enkelt kan göras gul, eller som redan är gul. Ett annat väldigt enkelt sätt är att göra precis vilken efterrätt som helst och sedan dekorera den påskigt.
Snabb efterrätt med kvarg och lakrits
Den här enkla efterrätten tar faktiskt bara fem minuter att tillaga. För fyra portioner behövs:
- 4 dl vaniljkvarg
- 4 dl blandade bär
- 50 gram hackad lakrits
- Lakritsströssel
- Varva kvarg, bär och hackad lakrits i serveringsglas.
- Toppa med lakritsströssel.
- Använd gärna någon påskig dekoration.
Mango med vaniljglass, kokos och lime
Den här goda efterrätten tar dubbelt så lång tid att tillaga, men ändå bara 10 minuter. Tack vare mangon så blir den dessutom påskgul, vilket gör det till en perfekt efterrätt för just påsken. För fyra portioner behövs:
- 2 mango
- 2 limefrukter (skal och saft)
- 50 gram rostade kokoschips
- 4 kulor vaniljglass
- Florsocker
- Skala mangon med skalare.
- Fortsätt med skalaren, och gör skivor av mangon.
- Lägg skivorna på fyra stycken tallrikar.
- Riv över limeskal och pressa över limesaft.
- Lägg på en kula glass på varje tallrik.
- Strö på kokoschips.
- Pudra över florsocker genom en finmaskig sil.
Artikelbild: Envato.com