Det här bråkar vi mest om hemma

Bråk och tjafs hör många relationer till, speciellt under småbarnsåren. Vi frågade toppbloggarna vad de bråkar mest om hemma. 
– Det vi kan ha olika åsikter om är nog barnuppfostran och hur vi uttrycker oss mot barnen, säger Linnéa Seidel. Vad bråkar ni om hemma? Kommentera gärna. 

”Städning och disk helt klart” – Lina Spansk

– Hemma hos oss blir det mest konflikter kring städning, disk och undanplockning. Men också en del om planering. Jag planerar medan min sambo är väldigt ostrukturerad. Det kan lätt bli miss i kommunikationen om saker vi ska göra eller infinna oss på, säger Lina.

Läs också: Separation – det här är dina rättigheter

”Förväntningar och tankeläsande” – Jessica Lagergren

– Jag och Ibbe bråkar mest om förväntningar på saker. Han vill ofta att jag ska förstå hans behov utan att han ska behöva säga det. Jag vet att många har en underförstådd kommunikation i ett förhållande men jag är ingen tankeläsare och för mig är det superviktigt med en rak kommunikation. Vi har fått hjälp med hur vi ska kommunicera genom familjerådgivning. Guld värt! Städning har vi tagit hjälp med för att slippa tjafs om det, säger Jessica.

”Olika åsikter om barnuppfostran” – Linnéa Seidel

– Vi bråkar inte speciellt mycket, men det vi kan ha olika åsikter om är nog barnuppfostran och hur vi uttrycker oss mot barnen. Förut var det mera om städning och sånt, men efter att vi skaffade städhjälp så tjafsar vi aldrig om städning längre, säger Linnéa.

Läs också: Skilsmässa eller separation – så kan barnen få stöd

”Städ för det mesta” – Victoria Sandberg

– För det mesta blir det lite bråk om städningen. Eftersom att Fredrik är i väg med de stora killarna så mycket som han är med hockeyn så blir det mest städning för min del, säger Victoria.

”Våra konflikter är om förändringar” – Karin Säther

– Hemma hos oss uppstår de flesta konflikterna när det kommer till hemmet. Jag kan tycka att vi borde bytt bänkskivor i köket för längesedan medan Micke tycker att dom vi har fungerar bra. Jag vill ofta förnya och förändra och kan inte göra det själv. Jag drar igång projekt som jag inte kan slutföra. Vi är annars väldigt bra på att prata med varandra och förklara hur vi känner, men självklart inte alltid, säger Karin.

Foto: Dean Drobot / Shutterstock

Läs också

  1. 7 tips på hur man lär barn att dela med sig
  2. 8 sanningar ALLA mammor känner igen
  3. Att skiljas med barn – här är barnpsykologens bästa råd

En kommentar

  1. Mirna Rowel skriver:

    Ja, min familj bråkar precis hela tiden och var enda minsta grej, min lille bror har de alltid var taskiga mot och arga när dem pratar med honom så nu när han är 7 år så är han gaska arg och aggressiv själv, tycker synd om honom, han har blivit sånn pg all människor och hat, jag börja gråta når han berätta att han inte har någon att hänga med på rasten i skolan, att han alltid är ensam i skolan, ingen vill prata med honom eller hänga med honom, de är jätte taskiga mot honom och hand fröknar gör inget pt det, hemma har han inte bra reaktion till mina föräldrar, han brukar oftast vara arg, han får inte göra något på fritiden för vi har inte råd, han springer runt hemma och stör alla , min sjuka pappa blir arg och går någonstans där han kan vara ensam, mamma orkar inte med sånt, så han får skäll hela tiden om att han ska vara tysk hela tiden, och jag orkar inte med nåt, hur gör jag?

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.