Få ut det mesta av din midsommar med vår ultimata checklista

checklista midsommar

Midsommar är en av de mest älskade svenska högtiderna, då vi firar sommarsolståndet och njuter av härligt väder, god mat och trevligt sällskap. För att se till att din midsommar blir en riktig succé har vi satt ihop en checklista med allt du behöver förbereda och tänka på inför firandet. Häng med och se till att du inte missar något!

  1. Blommor och kransar: Inget midsommarfirande är komplett utan vackra blommor och färgglada kransar. Plocka några vilda blommor från naturen eller köp färdiga blomsterarrangemang för att dekorera bordet och skapa en stämning av sommar och fest. Glöm inte att göra en krans att bära på huvudet!
  2. Midsommarstången: En midsommarstång är en central del av firandet. Se till att du har en stång att resa och dekorera med löv och blommor. Traditionen är att dansa runt midsommarstången och sjunga sånger, så se till att du har en passande plats för dansen.
  3. Mat och dryck: Midsommarmaten är något som många ser fram emot. Förbered klassiker som färskpotatis, sill, gräddfil och jordgubbar. Glöm inte att ha en mängd olika sillsorter att välja mellan. Till drycken kan du servera snaps, öl, läsk eller varför inte prova på en somrigt fräsch drink?
  4. Underhållning och lekar: För att hålla stämningen uppe under midsommarfirandet kan det vara kul att ha några lekar och aktiviteter på agendan. Klassiska lekar som säckhoppning, kubb och tipspromenad är alltid uppskattade. Se till att ha några bra spellistor redo för att sätta den rätta feststämningen. Eller varför inte sätta ihop en femkamp?
  5. Klädsel: Midsommar är en perfekt tid att klä sig i somriga och festliga kläder. Välj kläder i ljusa färger, blommiga mönster eller varför inte prova på en traditionell folkdräkt? Se till att vara bekväm eftersom midsommar oftast innebär mycket utomhusaktiviteter och dans.
  6. Väderförberedelser: Svenskt väder kan vara oberäkneligt, så se till att vara förberedd. Ha en plan B för utomhusaktiviteterna om vädret inte skulle samarbeta. Ha även extra kläder och regnskydd till hands ifall det skulle bli oväntade regnskurar.

Artikelbild: Envato.com

Läs också

  1. 17 recept till midsommar
  2. 5 alternativ till sill på Midsommar – läckra rätter för att imponera på dina gäster
  3. Familj: Hur kan man fira midsommar 2023 i Stockholm?