5 smarriga middagstips!
Det är vår, så varför inte ta fram grillen? LOPPI:s mat – och bakbloggare Linnéas skafferi bjuder på 5 goda och busenkla middagstips. Vad sägs om en fräsch halloumisallad att lägga på grillen eller tortillapizza med pesto?
Halloumisallad
1 röd spetspaprika
1 zucchini
2 förpackningar Halloumi
10 gula körsbärstomater
2 krukor färsk oregano
svartpeppar
salt
olivolja
vitvinsvinäger
Gör så här:
1. Lägg den röda paprikan på grillen över den heta glöden, vänd då och då tills paprikan är helt svart. Tag åt sidan och låt svalna.
2. Skär zucchini och halloumi i 0,5 centimeter breda skivor och placera ut dem runt om glöden. De skall få fin färg på båda sidor utan att bli brända.
3. Tag den avsvalnade paprikan och tag bort det svarta skinnet. Dela den i tu och skrapa ur fröna. Skär paprikan i tunna strimlor. Dela körsbärstomaterna i stora bitar.
4. Repa bladen från oreganon och lägg på en tallrik, fördela zucchini, halloumi, paprika och tomat över tallriken. Dekorera med några av oreganobladen. Smaka av med svartpeppar och salt. Ringla till sist olivolja och vitvinsvinäger över salladen.
Kolla in hela veckans matsedel här ››