Veckans matsedel – få recept på goda sötpotatisstrips och bönbiffar

Har du brist på inspiration på vad du ska laga till middag? Ingen fara! Denna vecka bjuder Linnéas Skafferi på vegetarisk paj, bönbiffar och sötpotatisstrips – visst låter det både gott och nyttigt? 

Mozarellaburgare med cole slaw

800 g blandfärs
1 dl tomatpuré
ett par rejäla skvätt worcestersås
2 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk vanlig senap
svartpeppar
salt
1 burk minimozzarella

Gör så här:

1. Blanda samman alla ingredienser till hamburgarna.
2. Forma till biffar.
3. Gör en fördjupning i varje och lägg i en mozarellaboll.
4. Forma färsen runt om och tryck till tills du får en jämn och fin burgare.
5. Stek eller grilla burgarna.

Coleslaw:

ca 1/2 litet vitkålshuvud
ca 1/4 litet rödkålshuvud
1 1/2 dl majonnäs
3 dl turkisk yoghurt
2 msk senap med valfri smaksättning (jag använde en sötare med lite rökig ton)
salt & peppar

Gör så här:

1. Skiva kålen riktigt tunt.
2. Blanda majonnäs, yoghurt, senap, salt och peppar i en skål.
3. Blanda ner kålsorterna och rör om väl.
4. Låt gärna stå en timme eller så i kylen innan den serveras.

Kolla in hela veckans matsedel här ››

 

Läs också

  1. Smarrig vegetarisk paj med zucchini och champinjoner
  2. Veckans matsedel - 5 smarriga middagstips!
  3. Veckans matsedel - 5 lättlagade och goda middagar
stats