Vill du ha tips på snabba och goda middagar i veckan? LOPPI:s mat – och bakbloggare Linnéas skafferi har tagit fram en grymt god matsedel även denna vecka. Bon appetit!
Tortillapizzor med Berbereköttfärs och rödkålssallad
800 g nöt eller lammfärs 2 1/2 msk Berbere Santa Maria Tellicherry Pepper Santa Maria Rock Salt
6 st Santa Maria Pizza Tortilla
2 dl Santa Maria Pizza Sauce 200 g majs 3 salladslökar 300 g ost
1/4 rödkålshuvud olivolja vit balsamvinäger Santa Maria Tellicherry Pepper Santa Maria Rock Salt 1 dl pistagenötter
Gör så här:
1. Bryn färsen och krydda med Berbere, salt och svartpeppar. 2. Placera ut tortillabröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ut cirka 2 msk Pizza Sauce på varje bröd, fördela köttfärsen jämnt på bröden. Strimla salladslöken, lägg lök och majs på köttfärsen. Riv osten och toppa med den. 3. Baka pizzorna i 225°C i cirka 10 minuter eller tills osten smält. 4. Skär rödkålen riktigt tunt, lägg i en skål och ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl. Strö lätt hackade pistagenötter över salladen.