Veckans matsedel – 5 lättlagade och goda middagar

Vill du ha tips på snabba och goda middagar i veckan? LOPPI:s mat – och bakbloggare Linnéas skafferi har tagit fram en grymt god matsedel även denna vecka. Bon appetit!

Tortillapizzor med Berbereköttfärs och rödkålssallad

800 g nöt eller lammfärs
2 1/2 msk Berbere
Santa Maria Tellicherry Pepper
Santa Maria Rock Salt

6 st Santa Maria Pizza Tortilla

2 dl Santa Maria Pizza Sauce
200 g majs
3 salladslökar
300 g ost

1/4 rödkålshuvud
olivolja
vit balsamvinäger
Santa Maria Tellicherry Pepper
Santa Maria Rock Salt
1 dl pistagenötter

Gör så här: 

1. Bryn färsen och krydda med Berbere, salt och svartpeppar.
2. Placera ut tortillabröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ut cirka 2 msk Pizza Sauce på varje bröd, fördela köttfärsen jämnt på bröden. Strimla salladslöken, lägg lök och majs på köttfärsen. Riv osten och toppa med den.
3. Baka pizzorna i 225°C i cirka 10 minuter eller tills osten smält.
4. Skär rödkålen riktigt tunt, lägg i en skål och ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl. Strö lätt hackade pistagenötter över salladen.

Kolla in hela veckans matsedel här ››

 

Läs också

  1. Gör din egen granola - Filippa Rådin har receptet!
  2. Veckans matsedel - 5 smarriga middagstips!
  3. Enkel vardagsmat under 30 minuter – se recepten här
stats