Barnsängar, kläder och leksaker – hur man sparar pengar som förälder

Som förälder finns det många saker att tänka på och prioritera när det gäller ditt barns välbefinnande. Men ibland kan kostnaderna för allt detta lägga en stor börda på din ekonomi. Här är några tips för hur du kan spara pengar på barnsängar, barnkläder och leksaker.

Tips hur man kan spara pengar på barnsaker

Om du ska köpa något till ditt barn råder vi dig att alltid kika om det finns något i andra-tredje eller fjärdehand. Det gör ingenting att leksakerna eller kläderna bott hemma hos någon annan innan det kommer hem till ditt barn.

  • Secondhand
  • Loppis
  • Facebookgrupper
  • Blocket.se
  • Byta mellan föräldrar
  • Tradera.se
  • Sälj själv av gamla prylar innan du köper nya

Spara pengar tips: Barnsängar

När det gäller att köpa en barnsäng finns det många alternativ att välja mellan. Det är viktigt att välja en säker och bekväm säng, men det betyder inte att du behöver spendera en förmögenhet. Ett alternativ är att köpa en begagnad säng. Innan du köper en begagnad säng, se till att den är i gott skick och inte har några defekter. Är det en begagnad säng som ser sliten ut kan man själv fixa till det med lite målarfärg.

Spara pengar tips: Barnkläder

Det kan vara frestande att köpa dyra kläder till ditt barn, men det är inte alltid nödvändigt. Barn växer snabbt, vilket betyder att de kommer att behöva nya kläder regelbundet. Istället för att spendera en förmögenhet på dyra kläder, överväg att köpa kläder från second-hand butiker eller leta efter rea-erbjudanden i olika butiker. Detta kan spara dig en hel del pengar utan att göra avkall på kvaliteten på kläderna.

Spara pengar tips: Leksaker

Det kan vara lätt att spendera pengar på dyra leksaker, men det finns många sätt att spara pengar på leksaker. Ett sätt är att köpa leksaker från second-hand butiker eller loppmarknader.  En annan idé är att byta leksaker med andra föräldrar eller organisera en dag där alla föräldrar i området byter leksaker.

Tänk också på att barn ofta har mer leksaker än de faktiskt behöver. Ett barn kan ha minst lika skoj med en flyttkartong som med ett helt nytt dockset för flera hundra kronor.

Tänk utanför boxen

Sammanfattningsvis, som förälder finns det många saker att tänka på när det gäller ditt barns välbefinnande. Men det är inte alltid nödvändigt att spendera en förmögenhet på dyra saker. Genom att tänka utanför boxen och leta efter sätt att spara pengar kan du ge ditt barn allt de behöver utan att göra avkall på kvaliteten. Med rätt strategi kan du spara pengar på barnsängar, märkeskläder och leksaker.

Läs också

  1. 7 knep som får ditt barn att äta mer frukt och grönsaker
  2. 15 saker du kan göra för att få ditt barn att le idag
  3. 100 saker att göra när man har tråkigt
  4. 10 tips för en bättre familjeekonomi - spartipsen du inte har råd att missa
  5. 5 missar vi alla gjort med första barnet
/
stats