Veckans middagstips: 5 snabba och enkla recept

5 snabba och enkla recept

Snabba och enkla recept för hela veckan. Börja stressa ner inför julen redan nu och satsa på middagar som tar max 30 minuter att laga. Här är fem snabba middagstips för veckan. 

Snabba och enkla recept är alltid eftertraktat i vår hektiska vardag. Nu när julen närmar sig med stormsteg är det lätt att kalendern blir fullbokad med aktiviteter och måsten. Linnéa Seidel har satt ihop en veckomeny med fem snabba och enkla recept som underlättar i vardagen och som tar cirka 30 minuter att laga. Vad sägs om en härlig tortillapizza mitt i veckan? Här är hennes bästa tips på snabb matlagning just nu.

Varje vecka delar LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel, som bloggar på Linnéas skafferi, med sig av middagstips på bloggen. Den här veckan är temat snabba middagstips, och du hittar alla recept här nedanför.

5 snabba och enkla recept på middagar

Bönpasta med köttfärssås 

Först ut, en klassiker med lite nytänk. Bönpasta med köttfärssås. Köttfärssåsen innehåller massa linser och morötter som mättar bra!

Fläskkotlettgryta med svamp

Det fina med det här receptet, förutom att det är superenkelt, är att du lätt kan anpassa det efter plånbok eller önskemål. Tar du en finare bit fläskkött blir ju grytan lite festligare, medan det blir en perfekt vardagsrätt när man använder fläskkotletter.

Panerad torskrygg

Superenkelt recept, speciellt om du gör fisken i ugnen. Dessutom brukar det vara en storfavorit hos barnen. Att ha i lite parmesan i ströbrödet är trixet, det blir så mycket godare. Det smakar inte alls ost. Bara gott!

Tortillapizza 

Vardagspizza på tortillabröd, en fin genväg om du är sugen på en lätt middag som både barn och vuxna gillar. Ett tips är att du lägger på färdig pesto istället för tomatsås, då går det extra snabbt.

Gyros

Den ultimata fredagsmysmaten, nämligen hemgjord gyros! Det går supersnabbt att göra (i stil med tacos) och det går att variera i det oändliga. Servera i pitabröd med grönsaker och vitlökssås. Gott och väldigt enkelt.

Läs mer:

Lättlagat och snabbt – 10 middagstips barnen gillar

4 recept på fisk som barnen gillar

Köksknivar för lyckad och rolig matlagning

Bästa varmluftfritösen

Vill du ha ännu fler middagstips och matinspiration? Missa då inte Linnéas blogg här!

Läs också

  1. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  2. 5 middagstips hela familjen kommer älska
  3. 10 enkla middagstips som barnen kommer gilla