Bakdags? Här är 5 smarriga recept på rulltårta

Linnéas och Hannas bästa recept på rulltårta

Att överraska barnen med att baka rulltårta slår aldrig fel – och det finns så många varianter man kan göra. LOPPIs mat- och bakbloggare delar med sig av sina bästa recept här.

Snabblagat, supergott och rätt imponerande. Att slänga ihop en rulltårta behöver faktiskt inte vara svårt när du väl har fått in snitsen.

Rulltårta går att variera i oändlighet, men mest klassisk är den ljusa varianten med en fyllning av sylt. Bakas rulltårtan med potatismjöl istället för vetemjöl och kakao kallas den för drömtårta, och då består fyllningen oftast av smörkräm.

Så lyckas du med rulltårta

För att lyckas med rulltårta handlar det främst om att få bottenkakan, själva ”rullen”, att hålla ihop och inte spricka. För att minimera risken att kakan fastnar på bakplåtspappret under gräddningen kan du pensla både bakplåtspappret och plåtens kanter med en neutral olja. Försök sen sprida ut smeten så jämnt som möjligt över pappret, och se till att rulla mot dig när det är dags att rulla.

Men, för att baka en god rulltårta behövs inte bara några smarta knep – utan även riktigt bra recept. LOPPIs toppbloggare Hanna Rydströms, bakom bloggen Hannas bageri, och Linnéa Seidels som bloggar på Linnéas skafferi bästa recept på rulltårta hittar du här!

Linnéas och Hannas bästa recept på rulltårta

Rulltårta med hallon

En saftig rulltårta med hallongrädde. Allra godast färsk, men fryser du in den och serverar den halvtinad blir fyllningen nästan som glass… Mums!

Rulltårta med Ferrero Rocher

Ett av Hanna Rydströms favoritrecept, alla kategorier. En anledning om någon som gör den värd att testa!

Drömrulltårta

En riktigt klassisk variant som dessutom är glutenfri!

Drömtårta med flädersmörkräm

En rolig twist på drömtårtan, som dessutom osar sommar så det står härliga till!

Prinsessbakelse på rulltårta

Var kreativ med rulltårtan och använd den som bas i en prinsessbakelse!