Veckans bloggsnackisar

Kommer Claudia behöva föda i sätesbjudning? Här reder vi ut vad det snackats om i bloggvärlden den senaste veckan!

Ett inskickat bidrag till Melodifestivalen, en bebis i sätesbjudning och en speciell man som nominerats till Svenska hjältar. Det har hänt en hel del i bloggvärlden den senaste veckan! Här ger LOPPIs redaktion dig koll på veckans snackisar.

Tvillingarna Lagergren har sökt till Melodifestivalen!

Jo, det är sant! Angelica Lagergren och Jessica Lagergren har i veckor pratat om ett hemligt projekt, och i veckan kunde de äntligen avslöja vad det hela handlade om. De har skickat in ett bidrag till Melodifestivalen 2017! Vi håller såklart tummarna stenhårt för att de ska komma med så att vi får se våra favorittvillingar på scen.

– Det känns väldigt spännande och pirrigt. Vi kom på idéen till låten på midsommarafton så det har varit några månader av jobb tillsammans med George Shaid och Elin Shaid som gjort text och musik, säger Angelica när LOPPI frågar hur det känns.

Hur skulle ni beskriva ert bidrag?

– Utan att säga för mycket om bidraget är det en låt med ett viktigt budskap. Det är mycket girl power och låten passar LOPPIs målgrupp väldigt bra. Vi längtar efter att kunna berätta mer om låten som vi tycker är viktig. Och rolig! Man blir glad av att höra den och kommer vi med kommer vi att bjuda på en ordentlig show.

Spana in det stora avslöjandet här!

Therese Wickman har en speciell man i sitt liv

LOPPIs toppbloggare Therese Wickman, som många känner igen från Ensam mamma söker, lever med barnen Ellah och Kidh. Men sen en tid tillbaka har en mycket speciell man gjort ett stort avtryck i deras liv. Grannen Roland! Therese beskriver hur han blivit som en extramorfar för både henne och barnen, och hur han både hjälper till med det vardagspussel livet som ensamstående innebär, och sprider en väldig glädje kring sig.

I våras diagnostiserades Roland av cancer vilket drabbade även Therese hårt. Hon ville en gång för alla visa sin enorma uppskattning för allt Roland gör, och nominerade honom till Svenska hjältar-galan. I veckan ringde Aftonbladet upp och ville lyfta Therese och Rolands historia med en intervju i tidningen! Vi ser fram emot rörande läsning.

Claudia Galli Conchas bebis ligger i sätesbjudning, nu måste hon kanske föda med kejsarsnitt!

I november beräknas familjen Galli Concha få tillökning med en liten lillasyster till dottern Chloé, 1. Claudia är inne i vecka 32, veckan då 90% av alla bebisar vänt sig med huvudet nedåt inför förlossningen – men Claudias dotter ligger fortfarande med rumpan nedåt. Bara 7% av bebisarna som ligger i säte lyckas vända sig på egen hand innan förlossningen, så Claudia har börjat fundera på hur hon ska göra om bebisen ligger i säte när förlossningen drar igång.

Är det säkert att föda i säte idag, eller är kejsarsnitt en bättre förlossningsmetod trots att Claudia sett fram emot en vaginal förlossning? Läs hennes tankegångar i bloggen här!

Göra egen fruktstång till bebis? Jo, det går!

Hur många paket fruktstång har vi inte släpat hem till våra småttingar på sistone? I veckan delade Vimedbarns bloggare Frida Nordfeldt med sig av sitt eget recept på hembakade fruktstänger. Receptet kräver bara fyra ingredienser och är superlätt att laga. Det här måste vi testa!

Läs också

  1. Claudia Galli Concha om Skilda världar: "Klart det var romanser"
  2. Claudia Galli Concha är gravid igen!
  3. Igenkänning, humor och familjeliv - missa inte Papparapporten!