Pannkaka, pannkaka, ge mig mera pannkaka! Här är Linneá från Linnéas Skafferis fem bästa pannkaksrecept. Vad sägs om äppelpannkakor, bananpannkaka eller en ljuvlig pannkakstårta?
Gör såhär: Ett pannkaksrecept alla behöver. Blanda mjölet med hälften av mjölken och rör till en klumpfri smet. Tillsätt äggen, ett i taget. Häll sedan i resterande mängd mjölk och rör slätt. Blanda i salt och socker. Låt gärna stå i minst 30 minuter i rumstemperatur innan du gräddar.
Hetta upp pannkakslaggen med en klick smör i. Ha i ca 3/4 dl pannkakssmet i den varma laggen och svinga runt den så hela bottenytan täcks av smet. Lossa kanterna försiktigt med hjälp av en smal stekspade. Vänd när pannkakssmeten börjat stelna och den fått fin färg under. Upprepa tills all smet är slut. Servera med grädde, färska bär och din favoritsylt. Perfekt som enklare lunch, som mellanmål eller till brunch.
Du behöver (5 små pannkakor): 2 dl mjölk 1 dl mjöl 1 ägg salt smör till stekning
Gör såhär: Självklart finns det pannkaksrecept även för de dagar kylen ekar tom! Blanda mjölk och mjöl, vispa tills alla små klumpar är borta. Tillsätt ägg och en liten nypa salt. Hetta upp en stekpanna av mindre modell, ha i en liten klick smör. Häll i lagom mängd smet (jag brukar alltid använda ett mått för att få i lika mycket smet till varje pannkaka). Grädda tunna pannkakor och servera med vad ni gillar bäst!
Gör såhär: Blanda de torra ingredienserna med hälften av mjölken, tillsätt ägg och resterande del mjölk. Rör till en jämn smet. Riv äpplena grovt och rör i dem. Hetta upp en liten stekpanna och ha i en klick smör. Rör om och ha i en klick smet. Stek på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor. Servera med ett stort glas iskall mjölk!
Du behöver: 4 ägg 2 mogna bananer smör eller kokosolja att steka i
Gör såhär: Mixa ägg och banan i en skål. Hetta upp smör eller olja i en pannkakaslagg och stek pannkakorna på medelvärme. Jag tog ca 3/4 dl per bananpannkaka och stekte på medelvärme. Låt pannkakan stelna lite på ovansidan innan du vänder den. Jag serverade keso och färsk frukt till bananpannkakorna. En riktigt hit tyckte stora som små!
Du behöver: 2 1/2 dl vetemjöl 5 dl mjölk 3 ägg 1 tsk salt 2 tsk vaniljsocker smör till stekning
5 dl sylt 4 dl grädde bär
Gör såhär: Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet, tillsätt resten av mjölken, äggen, salt och vaniljsocker. Hetta upp en liten stekpanna och ha i en klick smör, grädda pannkakorna gyllene och låt dem svalna helt. Vispa grädden. Lägg den första pannkakan på ett tårtfat bred sylt och grädde över, upprepa tills du får en lagom hög tårta. Dekorera med bär och ät på direkten!