Veckans helgmums: Fantastisk rabarberkaka
Nu börjar de första rabarberstjälkarna dyka upp – och vad passar då inte bättre än att göra en riktigt god kaka? Linnéa från Linnéas Skafferi delar med sig av ett recept på en rabarberkaka som är oemotståndlig. Baka och njut!
Du behöver:
2 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
100 g smält smör
ett gäng stjälkar små fina rabarber
strösocker
Gör såhär:
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Rör i mjölet tillsammans med det smälta smöret. Blanda till en jämn smet. Bred ut i en pajform med löstagbar kant, det blir en ganska trög smet (smöra och bröa eller klä med bakplåtspapper). Skär rabarbern i tunna strimmor och placera ut över smeten. Strössla socker över. Grädda i 180 °C i 25-30 minuter. Låt hellre kakan bli för kladdig än torr!