VANTTEST: Vilka vintervantar är bäst i test 2018?

VANTTEST: Vilka vintervantar är bäst i test 2018?

Dags att bunkra upp för kallare väder och då är inte vintervantar något man vill kompromissa med till sina barn. Vill du också lägga pengarna på det bästa paret vintervantar till ditt barn? LOPPI lämnade över ett gäng vantar från några av alla populära varumärken till två familjer som testade på sina barn i förskoleålder. Resultatet hittar du här!

Artikeln innehåller adlinks.

Att välja vintervantar till barnen kan vara lite av en utmaning. Självklart ska de hålla värmen, de bör tåla även slaskigt och blött väder, de ska vara lätta (eller åtminstone inte omöjliga) att få på handen – och sen ska barnet acceptera att ha på sig dem också. Känner du dig också ganska sugen på att lägga pengarna på vantar som faktiskt uppfyller alla dessa krav? Då ska du spana in LOPPIs test av vintervantar här nedanför.

Alla vantar är testade i två familjer i ordentligt vinterväder, och har även testats i fukt. Vi bad föräldrarna bedöma funktion och tålighet, notera vad de själva tyckte var bra och dåligt och även fråga barnen om vad de tyckte om vantarna. Resultatet hittar du här!

VANTTEST: Vilka vintervantar är bäst i test 2018?

Vantar: Isbjörn of Sweden – Winterglove kids black

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 3: ”De här vantarna är mjuka och smidiga, vilket ger resultat när man ska sätta på dem på barnen – det går lätt! Vantarna sitter bra och jag upplever att de klarar även blött och slaskigt väder. Prisvärda vantar!”

Poäng funktion: 5 av 5 Poäng tålighet: 5 av 5

Test av vintervantar: Isbjörn of Sweden

Se upp i backen med vantar från Isbjörn of Sweden!

Josefin, mamma till Bo, 4 och Karin, 2: ”Vi gillade de här vantarna eftersom de inte är så bylsiga. De är väldigt mjuka inuti och smidiga att röra sig i om man till exempel vill leka med hink och spade även när det är kallt. Dock upplevde vi inte att de höll värmen riktigt lika bra som andra vantar vi testade.”

Poäng funktion: 3 av 5 Poäng tålighet: 3 av 5

Pris: 399 kr hos Lekmer.

 

 

Vantar: Stadium Everest

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 3: ”De här vantarna var lite stela och gick för kort upp på armen, men de var mjuka inuti. Vi upplevde att de var lite svåra att få på. Roligt med mönster, men hade gärna sett mer förstärkning på vantarna!”

Poäng funktion: 2 av 5 Poäng tålighet: 3 av 5

Läs också: ”Så får du vantarna att sitta kvar – barnklädesexperten Sheila tipsar!”

Vilka vintervantar är bäst i test? Här testas tumvantar från Stadium

Vantarna från Stadium gav olika intryck på de olika testarna.

Josefin, mamma till Bo, 4 och Karin, 2: ”Första intrycket av vantarna var att de skulle vara kalla och av sämre kvalité än de andra i testet, men vi blev positivt överraskade. Vantarna var relativt smidiga för oss och Bo var ute och byggde snökoja och snögubbe i en timme i minusgrader och var fortfarande varm om händerna när han kom in. Jag upplever dock inte att de är de bästa i slask. Men prisvärda vantar!”

Poäng funktion: 4 av 5 Poäng tålighet: 3 av 5

Pris: 99 kr hos Stadium.

Vilka vintervantar är bäst i test? Vintervantar från Stadium Everest

Vintervantar Everest Mfn Mtn F14.

 

Vantar: Vadderade tumvantar från Polarn o Pyret – Bäst i test!

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 3: ”De här vantarna är lite extra gosiga! De är mjuka och väldigt lätta att få på. Vantarna håller värmen bra, och tack vare att vantarna går högt upp på armen finns det ingen risk att det läcker in snö och de håller verkligen värmen bra. Vantarna känns tåliga, och blir de fläckiga går det bra att torka av dem med en fuktig trasa för att minska antal maskintvättar. Helt klart mest prisvärda!”

Poäng funktion: 5 av 5 Poäng tålighet: 5 av 5

Test av barnvantar: Polarn o Pyret

Vantarna från Polarn o Pyret testades på alla möjliga sätt. 

Josefin, mamma till Bo, 4 och Karin, 2: ”Polarn lever upp till sitt goda rykte! Vantarna är tjocka men samtidigt mjuka, de känns som ett säkert val när det är riktigt kallt ute. Vi drog faktiskt till och med på ett par vantar på lillasyster Karins fötter (!) när vi skulle ut och åka pulka eftersom det kändes som ett varmare och bättre alternativ än hennes vinterskor när hon ändå inte är ute och går ännu. De håll värmen även på fötterna, haha. Enda jag kan klaga på är att de inte är de smidigaste, utan att vara direkt osmidiga för den delen. Prisvärt med tanke på både kvalitét och andrahandsvärdet!”

Poäng funktion: 4+ av 5 Poäng tålighet: 5 av 5

Pris: 299 kr hos Polarn o Pyret.

Vintervantar från Polarn o Pyret

Vintervantar från Polarn o Pyret, 299 kr

 

Vantar: Reima Vilkku

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 3: ”Det är häftigt med reflex på hela vanten och vantarna är mjuka inuti, men de är lite stela från utsidan. Därför är det lite svårt att få på vantarna, och även barnen noterar att de är lite hårdare än de andra vantarna. Materialet är dock tacksamt att torka av om de blir fläckiga, och jag upplever inte att de läcker in vare sig snö eller vatten.

Poäng funktion: 4 av 5 Poäng tålighet: 4 av 5

Blev Reima Vilkku reflexvantar bäst i test?

Reimas vantar Vilkku sattes på prov bland annat i en ordentlig snöhög.

Josefin, mamma till Bo, 4 och Karin, 2: ”Vid första anblick var de här vantarna min personliga favorit, det är ju toppen att de är helt i reflextyg och de syns verkligen BRA när det är mörkt ute. Väldigt smart funktion! När min son provar dem tycker han att de är mjuka inuti och de fyller sin funktion med att hålla värmen, men yttertyget på vanten är stelare än på andra alternativ vilket gör dem osmidiga. Resåren i skaftet på vanten kunde det också vara mer stuns i… De åker av lite för lätt för att få toppbetyg!”

Poäng funktion: 3 av 5 Poäng tålighet: 5 av 5

Pris: 299 kr hos Lekmer.

 

Vantar: Didriksons Biggles Zip

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 3: ”Vantarna är mjuka, men för mina barns händer är de lite för smala och har lite för mycket foder för att det ska gå lätt att få i händerna på ett bra sätt. De håller värmen bra och vi upplever dem som väldigt vattentåliga. Har man barn som har behov av vantar i en smalare modell skulle jag säga att de här är väldigt prisvärda!”

Poäng funktion: 4 av 5 Poäng tålighet: 5 av 5

Didrikssons vantar kommer i flera färger.

Rosa vantar i modellen Biggles zip från Didriksons.

Josefin, mamma till Bo, 4 och Karin, 2: ”De här vantarna har lite kortare skaft än de andra vi testat, och när det lektes i djup snö åkte skaftet lätt ner vilket gjorde att det kunde komma in snö mellan overallärmen och vanten. Vi gillar att det finns dragkedja på sidan som underlättar att få på vanten och att få i tummen ordentligt, men den smala modellen passar inte riktigt mitt barns händer. Upplever vanten som tålig och bra, men passar nog bättre för barn som har behov av smalare vantar.”

Poäng funktion: 3 av 5 Poäng tålighet: 5 av 5

Pris: 199 kr hos Lekmer.

 

Vantar: Hummel Santi glove

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 3: ”Vantarna är lite stelare jämfört med andra vantar i testet, men de är mjuka och sköna inuti och vi gillar att det är dragkedja på sidan. Det gör att det är mycket lätt att få på vantarna på handen, något även barnen uppskattar. Vantarna håller värmen bra och sitter så pass bra på armen att det inte är nån större risk att det ska läcka in snö.”

Poäng funktion: 5 av 5 Poäng tålighet: 4+ av 5

Vantar från Polarn o Pyret och Hummel

Vantar från Polarn o Pyret och Hummel.

Josefin, mamma till Bo, 4 och Karin, 2: ”Vantarna har bra reflexdetaljer och i skaftet är det fleece hela vägen upp vilket är mysigt och även hjälper till att hålla värmen. Vanten är lätt att ta på tack vare dragkedjan på sidan och passformen funkar bra för oss. Bra förstärkning på vantarna! Väldigt vattenavstötande material, bra!”

Poäng funktion: 5 av 5 Poäng tålighet: 5 av 5

Pris: 299 kr hos Lekmer.

 

Vantar: Kuling outdoor

Emelina, mamma till Leia, 5, och Lo, 3: ”De här vantarna är väldigt mjuka, men för oss blir de krångliga att få på eftersom att fodret nästan är lite för tjockt. De sitter dessutom lite för hårt på handleden för mina barn. De är lite kortare upp mot armen på mina barn, men de håller värmen bra. Hade gärna sett lite bättre slitskydd!”

Poäng funktion: 3 av 5 Poäng tålighet: 3 av 5

Josefin, mamma till Bo, 4 och Karin, 2: ”Vi gillar att det är fleece hela vägen upp i skaftet på dessa, det täcker upp värmemässigt om ärmen på jackan eller overallen åker upp. Vantarna är mjuka och smidiga men lite små i storleken. Ett minus är att vantarna känns fuktiga snabbt efter utelek i blött väder, och blir kalla på förstärkningen i handflatan. Plus för bra pris!”

Poäng funktion: 3 av 5 Poäng tålighet: 2 av 5

Pris: 149 kr hos Lekmer.

 

Läs också

  1. OVERALLTEST: Vilken overall är bäst i test 2017?
  2. 25 roliga saker att göra utomhus med barnen

2 kommentarer

  1. Ingela Lundström skriver:

    Tycker att Tornedalens barnhandskar är dom bästa, prisvärda , lätta att ta på , ull foder och fuktavvisande tyg. Fina färger att välja bland. Håller små händerna varma. Det går även att beställa tunna ullvantar att ha i då det är som kallast.
    finns på nätet http://www.tornedalens.com

  2. Ingela Lundström skriver:

    I testet fattas dom bästa handskarna från Tornedalens textil , ullfodrade , fuktavvisande, material som andas och lätta att ta på. Håller små händerna varma och torra. Dom har även börjat tillverka vantar för oss vuxna i samma material.

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.