“Utan vaccin hade spädbarn inte klarat sig”

vaccin

Vaccinera barn eller inte? Jessica Levegård, mamma till Elsa, 2,5 år, är för vaccin och tycker att det är viktigt att alla vaccinerar sina barn. 
– I det samhället och livet vi lever idag på resande fot, så tror jag tyvärr att många spädbarn till slut inte hade klarat sig utan vaccin, säger Jessica.

Varför tycker du att det är viktigt med vaccin?

– Det finns så himla många sjukdomar runt om i världen som vi absolut inte vill ha hit till Sverige och ju fler som vaccinerar sig, desto mindre blir riskerna. Främst när det är sjukdomar som det lätt kan bli en epidemi av och där man historiskt sätt har kunnat kartlägga att många har dött av det. Dessutom reser vi bra mycket mer nu än vad man gjorde tidigare och jag vill inte utsätta mig eller min familj för att få någon som helst obotlig/svår och jobbig sjukdom som kan påverka ens liv.

Läs också: “Vi vaccinerar inte våra barn”

Vad tror du skulle hända om man inte vaccinerade sig?

– Jag tror att om vi hade slutat vaccinera oss så hade i slutändan Sverige sett helt annorlunda ut. Fler hade dött i sjukdomar som vi inte har haft i Sverige på många år. Idag när vi går och handlar är det enda man kanske lite oroar sig för i just februari är vinterkräksjukan, en förkylning eller liknande. Men tänk om vi inte hade vaccinerat oss mot så många andra sjukdomar, tänk vilken smittohärd det hade varit. Hade man ens vågat träffa folk? Så mycket som vi oroar oss idag. Hur hade vi gjort med våra små bebisar? Hade vi verkligen velat ta med oss dem ut där det finns människor vi inte känner? I det samhället och livet vi lever idag på resande fot, så tror jag tyvärr att många spädbarn tillslut inte hade klarat sig. Jag har egentligen ingen direkt åsikt om föräldrar som inte vaccinerar sina barn. Någonstans så får alla välja precis som man vill. Men i vissa fall kan det kännas lite oansvarigt mot andra människor.

Tänker du på möjliga biverkningar av vaccin?

– Jag tänker ofta på biverkningarna av vaccin, främst för att jag själv har epilepsi och när svininfluensa-vaccinet hade givits så var det många med just epilepsi som utvecklade andra sjukdomar (tur att jag aldrig tog den). Men detta tänker jag ofta på när det gäller mig själv. Men när jag vet att mitt barn är friskt, så är risken väldigt liten att en biverkning skulle påverka henne så himla mycket. Absolut att det utvecklas feber, och det har det gjort på min dotter, Elsa. Men riskerna med att inte ta några vaccin känns för mig betydligt mycket större än inte.

Läs Jessica Levegårds blogg här >>

Läs också

 1. Därför ska du ge ditt barn fästingvaccin
 2. 19 händelser i vardagen som nästan får dig att tappa det helt
 3. 8 sanningar ALLA mammor känner igen

3 kommentarer

 1. Anna skriver:

  Skulle inte spädbarn överleva? Vår dotter är helt ovaccinerad och vad vi vet så lever hon och mår otroligt bra.

 2. Zeke skriver:

  Vacciner utrotade inte poliot som påstås. Det var DDT och blyarsenat som användes i jordbruket som ledde till förlamningar. Spanska sjukan 1918 kallas för vaccin-holocaust bland historiker, undrar varför. Om vacciner var så jävla bra varför har man då studier där man har en kontrollgrupp vilka får ett annat vaccin/adjuvalens? Nej vacciner ger bara biverkningar, botar inget och har aldrig gjort. Däremot kan man via kontroll av media manipulera statistiken och reklassifiera sjukdomar så att det ser ut som de funkat. Det är det man också ser om man granskar vacciner. Se Linda Karlströms vaccinvideos på tuben eller Russel Blaylocks.

 3. Johanna skriver:

  Jag förstår att du tänker så, ditt barn är ju friskt. De är oftast inte förrän ens barn får bestående men, som man frågar sig om det var värt det. 😥

Visa kommentarer

Vad tycker du? Skriv en kommentar!

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.