Tips: Vad kan man lägga i en julkorg?

Julhelgen närmar sig och många julkorgar kommer att delas ut! Vi har tips på vad du kan ge bort i din julkorg!  Det finns massor av saker man kan lägga i en julkorg. En glasburk med kakor och en röd rosett runt kan bli toppen tillsammans med skumtomtar eller choklad. Här kommer både tips och inspiration på vad du kan ge bort i julpresent.

 

Godis och snacks

Choklad, nötter, torkade frukter, pepparkakor, lussekatter, marmelad eller sylt.  Jultomtar och chokladtomtar gör också julkorgen extra fin.

Goda drycker

Glögg, julöl, vin eller andra drycker.  Te, kaffe, saft eller andra nyttiga alternativ fungerar också. Man kan välja en julkaffe och slå ett band runt paketen.

Lyxiga matvaror

Oliver, ost, skinka, chutney, pickles, olivolja. Kanske du kan lägga till en basilika planta. Något som också brukar bli uppskattat är kryddor av olika slag, chilli eller någon krydda man kanske inte köper till den vardagliga middagen. Popcorn med smak skulle också bli ett fint komplement.

Skönhetsprodukter

Parfym, duschtvål, kroppslotion, schampo eller annat som personen gillar att använda.

Något till hemmet

Tända ljus, ljuslyktor, handdukar, dukar, kökshanddukar, porslin eller annat som kan göra hemmet mysigt och trivsamt. En liten röd mugg eller en mugg med något julfint på passar bra. Även träslevar kan vara fint att lägga i din julkorg.

Ge bort en bok

En bok som mottagaren skulle tycka om att läsa. En spännande deckare eller kanske en kokbok? Gillar personen korsord eller sudoku kan man välja det.

Hobbyrelaterade saker

Om mottagaren har en speciell hobby, kan man ge en present relaterad till den, till exempel en färgpalett för en målare eller en ny fotboll för en fotbollsentusiast. Kanske ett litet grilltillbehör, ansiktsmask eller ett set för skumbad.

Leksaker eller spel

Barnen kanske skulle uppskatta leksaker eller ett spel att leka med. Man kan skriva ut papper med juliga figurer som barnen kan färglägga och lägga ett paket kritor i korgen.

 

Julkorg: Inspirerande bilder

Här har vi samlat bilder på olika varianter av julkorgar för att ge lite extra inspiration! En grankvist gör susen i din julkorg.

Tips julkorg 1 Tips på innehåll i julkorg Julkorg innehåll inspiration julkorg

Artikelbilder: Envato.com 

 

Läs också

  1. Julrim och presenter – ge bort Swish på ett roligt sätt
  2. Sockerlim: Recept och tips när kristyr inte fungerar
  3. Mat till uppesittarkvällen – där du slipper stök i köket
  4. Julmys – 7 tips för en skapa en mysig julstämning