Sticklingar av palettblad – så här gör du!

Har du också drabbats av palettbladsfeber och vill fylla ditt hem med olika palettblad? Den färgsprakande växten är omåttligt populär och vi på LOPPI förstår varför.  LOPPI ger dig en enkel guide som förklarar hur du lyckas med dina sticklingar på palettbladen!

Palettblad finns i flera olika färger och sorter, är otroligt lättskötta och det är enkelt att ta sticklingar på palettblad. Är du redo? Här går vi igenom hur du gör!

Hur tar man sticklingar av palettblad?

Att ta sticklingar på plantor är både roligt och givande – man får se hur de frodas och växer med tiden. Att ta sticklingar på palettblad kommer garanterat att boosta ditt självförtroende då det nästintill är omöjligt att misslyckas om du följer dessa fyra steg.

Så tar du en stickling av palettblad:

  1. Kapa av en bit från moderplantan. Detta är din stickling.
  2. Palettblads sticklingen ska vara cirka 5-7 centimeter och ha 3-4 blad på toppen. För många blad på sticklingen försvårar rotbildningen.
  3. Sätt din stickling av palettblad i ett glas vatten i 1-2 veckor och se hur rötter växer fram.
  4. Dags att plantera din stickling! Fyll en kruka med jord och placera din stickling i mitten av krukan. Vattna lagom.

Läs också: Så tar du sticklingar på din aloe vera – enkel guide

Bra att veta om sticklingar av palettblad

Sticklingar av palettblad behöver stå ljust, men inte i direkt solljus då bladen kan brännas. Ju ljusare och luftigare en stickling av palettblad får står – ju mer intensiva färger får ditt palettblad. För att maximera dina sticklingar av palettblad och dess färger är det viktigt att knoppa av växtens blommor direkt för annars förlorar bladen färg.

Då det är enkelt att ta sticklingar på palettblad kan det vara roligt att dela med sig och eventuellt byta sticklingar med vänner och familj. Det finns även flera grupper på sociala medier där man kan utbyta sticklingar av palettblad och dela tips och råd med varandra.

Mer:

Stickling från elefantöra – enkel guide att följa

Artikelbild: Unsplash & Pexels