SIA:s glassbåt i ny limiterad upplaga – kan du gissa smaken?!

JAAA! 16 miljoner sålda glassbåtar från förra året fick SIA att bestämma sig: glassbåten kommer få limiterade sommarglassupplagor varje år. Och årets Sommarglassbåt från SIA 2022 får en riktigt mumsig upplaga. 

Glassbåten har varit SIA Glass starkaste varumärke sedan 1960-talet, och det har aldrig tidigare sålts så många glassbåtar som under 2021 – över 16 miljoner sålda enligt försäljningsstatik från Nielsen som gäller dagligvaruhandeln. För alla fans av denna folkliga klassiker introducerar nu SIA Glass: Årets Sommarglassbåt!

I en limiterad upplaga presenteras denna nyhet alltså för första gången, och premiärsmaken blir:

Hallon & Vit Choklad, gjord av svensk gräddglass med hallon och hallonsylt, doppad i vit choklad.

–  Vi har länge lekt med tanken att ge tillbaka något till alla glassälskare som håller vår ikoniska Glassbåt högt, det är verkligen folkets glassfavorit, och när vi väl hade idén klar var det bara att köra, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Foto: SIA 

Att Glassbåt blev en sådan försäljningssuccé det gångna året tror han beror på en pandemieffekt, att vi söker oss till det trygga och välbekanta, och Årets Sommarglassbåt spinner vidare på samma tema:

–  Vi jobbar med svenska smaker och råvaror, och med Sommarglassbåten vill vi förmedla känslan av ljuva sommarkvällar i bersån, med ett stråk av nostalgi.

Årets sommarglassbåt kommer, liksom den halländska glassfabrikens Tomteglass, att bli ett årligen återkommande inslag:

–  Vi tror att Årets Sommarglassbåt har potential att bli det givna startskottet för varje års glassäsong, säger Dan Bengtsson.

Förpackningen går i samma stil, ett lite drömskt anslag med gröna blad, hallon och bräckta bitar av vit choklad i samklang med en klassisk svensk sommarkänsla.

Finns i butiker från vecka 17!

Läs också

  1. KUL GUIDE: 10 roliga hotell i Sverige för barn
  2. Spännande museiupplevelse för hela familjen öppnar i Stockholm