Spännande museiupplevelse för hela familjen öppnar i Stockholm

Grundarna bakom Fotografiska i Stockholm har öppnat ett nytt spännande museum för barn.

Funderar ni på vad man kan hitta på i Stockholm – något ni kanske inte gjort tidigare? Då kan vi tipsa på Paradox Museum som öppnar i Stockholm!

Grundarna bakom Fotografiska öppnar Paradox Museum

Janne Broman grundade, tillsammans med sin bror Per Broman, Fotografiska som öppnade 2010.  Idag är det ett självklart landmärke i Stockholm och en av Sveriges mest besökta kulturplatser. 

Janne lämnade Fotografiska under 2020, och är nu redo för att lansera sitt nya museiprojekt  på den svenska marknaden. 

Vad kan man förvänta sig av Paradox Museum?

— Jag ser Paradox Museum som ett nytt happy place mitt i centrala Stockholm. Det är en lekfull värld med massa optiska och interaktiva föremål, mer interaktivt än bio, smartare än en AW  och roligare än ett escape room. Jag har längt närt en dröm om att dra i gång ett koncept som  vänder sig till alla åldrar – där man lämnar stället med en känsla av wow, och att man lärt sig  något och fått nya perspektiv. I konceptet Paradox Museum fick jag med allt det och lite till, säger Janne Broman i ett pressmeddelande.

Med över 70 paradoxbaserade utställningsföremål på 1 000 kvadratmeter, är Paradox Museum något smart, roligt och helt nytt, som sticker ut både jämfört med alla andra aktiviteter för  såväl unga som gamla. 

Ambitionen är erbjuda en ultimat upplevelse där optiska, interaktiva och oväntade upple velser ger en rejäl utmaning, där man får lära sig mer om hur hjärnan, människans visuella  förmåga och perception fungerar. Besökarna kommer också kunna ta spektakulära bilder och  videos där man inte vet vad som är upp eller ned, stort eller litet, eller vad som är på riktigt  eller inte. 

Paradox Museum är ett “must see, must share and blow your mind experience” helt enkelt. 

När öppnar Paradox Museum i Stockholm?

Paradox Museum öppnar i Oslo i slutet av mars och under 2022 väntar fler spännande nyheter  – inte minst att museet i Stockholm öppnar lördagen den 9 april på Sergelgatan i Stockholm. 

Läs också

  1. Utflykt med barn i Stockholm: 21 tips du INTE vill missa