KUL GUIDE: 11 roliga hotell i Sverige för barn

Sverigeglädjen är fortfarande på topp – och varför inte välja resmål efter vad det finns för roliga hotell för barnen? LOPPI har satt ihop en lista med roliga hotell för barn i Sverige. Häng på! 

Känner du för att överraska barnen och familjen med en liten weekend på något mysigt hotell? Sverige levererar verkligen när det kommer till härliga hotellupplevelser, och många av dem går verkligen att uppskattas även för barnen.

Några generella saker du ska leta efter när du vill att barnen ska få det extra kul på hotell är såklart:

  • Pool såklart (var noga att kolla så det inte bara är ett lugnt spa – vissa hotell har till och med barnförbud vissa tider…)
  • God frukost
  • Närhet till roliga upplevelser
  • Annorlunda miljö

Men pool är ju inte allt. Ibland kan själva vistelsen, temat på hotellet eller den annorlunda miljön räcka och bli över för att upplevelsen ska bli magisk för barnen.

Men okej, här är vår lista (utan inbördes ordning).

1. Steam Hotel, Västerås – vattenlek för barn

Det här är har varit ett av Sveriges mest omtalade hotell de senaste åren. Här finns det både god mat och mängder av roliga upplevelser. En av hotellets våningar är helt tillägnad lek med gemensamma ytor med olika spel, som biljard, pingis, shuffleboard, fussball och arkadspel. Som om inte detta vore nog ligger Sveriges första actionbad under samma tak: Kokpunkten. Hotellet erbjuder dessutom så många som tre restauranger med olika teman.

 

2. Buustamons fjällgård, Åre – mys med barnen

Nej men snälla. Snälla! Det här hotellet är alltså det högst belägna hotellet på Åreskutan. Och även om det finns gott om mysiga hotell var vi ju tvungna att välja ett. Och det blir Buustamons fjällgård ändå… För det är så mysigt. Buustamons fjällgård har också fördelen att ligga precis intill backarna, vilket gör det väldigt barnvänligt. Kånka runt på trötta ungar, nej tack!

3. Den röda båten, Stockholm – cool upplevelse för barnen

Det är ju knappast ett lyxhotell av något slag, och recensionerna är okej. Men för barn är det ofta den spännande miljön som är allra viktigast – och då är den Röda båten på Söder i Stockholm your place to be. Okej? Lyssna på barnen, som kommer tjata på er att komma tillbaka. Den har förvisso INTE någon pool – men nära till Söder och Gamla stan.

4. Järvzoo Varghotellet, Järvsö – Äkta ”Wild kids”-känsla

Gillar ditt barn Wild kids? Kanske är det en liten äventyrare som bara väntar på att få uppleva naturen. Ja, då ska du såklart dra med ungarna till Järvzoo Varghotellet. Alltså. Du måste! Alla rummen här har utsikt över Vargnästet, och Wild Kids spelas ju faktiskt in här i krokarna.

 

5. Icehotel, Ishotellet i Jukkasjärvi – isande upplevelse för familjen

Vad vore väl en guide till bra hotell för barn i Sverige utan att nämna Ishotellet? Men många föräldrar som spanar efter hotellet och funderar på en bokning är lite perplexa: går det verkligen att bo med barn på ett iskallt ishotell? Låter som att det blir långa nätter med gråtande ungar i overaller… Eller? Jo, alltså, även om det kan vara nära 30 minusgrader (eller ännu lägre) utomhus så blir det inte så pass kallt inne i ishotellet. Men självklart ska du inte ta med dig sommarkläderna dit. Upplevelsen är värd ALLT. Så ja, det är verkligen ett värt hotell att besöka för barn.

 

6.  Treehotel i Norrbotten, Harads – svindlande minnen för barn

Ungar! Kom ska vi bo i en trädkoja. Varför sa inte ens egna föräldrar så någon gång? Jo, för på 90-talet var det fortfarande sådär supertrendigt med plast och annat skoj. Nu för tiden värdesätter vi naturen och äkta upplevelser och minnen på ett annat sätt. Så varför inte ta med barnen på en oförglömlig semester – uppe i en trädkoja? Säkert har du hört talas om kojan, den finns ofta med i TV och i olika resereportage.

 

7. Havshotellet i Malmö

Överraska tonåringen som behöver komma bort från småsyskonen med lite kvalitetstid tillsammans! Havshotellet i Malmö erbjuder en avkopplande miljö med underbar mat, mysiga rum och kvalitetstid deluxe.

8. Botanika i Uppsala, myssemester med familjen

Utmana barnen på shuffleboard eller dart. På Botanika i Uppsala får du möta Uppsalas stolta botaniska tradition (här verkade ju den kände Carl von Linné). Men utan att snöa in för mycket på botanikens fader kan du koppla av med kidsen på det här spännande hotellet mitt i Uppsala! Nära till allt och med en så pass mysig miljö att barnen kommer minnas det för livet.

9. Nynäs havsbad, bad och relax för hela familjen

Här är också ett tips till er som älskar kvalitetstid och mycket häng tillsammans. Ta med kortleken, bra böcker och ipads, för här är det maximal njutning som gäller! Superfin, lyxig miljö och doften av saltstänk! Mmmm. (Nästan löjligt vackert, får man säga så?)

10. Hotell Liseberg Heden, Göteborg – omfamna det roliga med kidsen

Okej, men lite kul ska vi väl ha också? Inte bara massa relax hela tiden. Så får det bli när vi tar fram vårt sista, men inte minsta, hotell i Sverige som passar barnen. Det blir inget annat än Hotell Liseberg Heden i GÖTLABÖRG! På den här platsen utlovas allt du och barnen kommer vilja ha på er vistelse – ja, en kilometer bort från nöjesparken Liseberg.

11. Vildmarkshotellet Kolmården, Norrköping – oförglömliga minnen för barnen

Skäm bort dig själv och dina barn med en riktig helgupplevelse. Kolmården är nordens största djurpark och erbjuder aktiviteter för hela familjen. På området finns djur från alla världens hörn, berg och dahlbanor för alla åldrar och du kan hälsa på bamse i Bamses värld. Precis intill djurparken ligger Vildmarkshotellet som också erbjuder en mängd aktiviteter: bland annat ett äventyrsbad! Det är en perfekt helgaktivitet, för hela familjen.

Har ni några bra tips på hotell för barn? Maila oss på LOPPI, så tipsar vi om fler!

Läs också

  1. 3 vanliga semesterbråk - så löser ni dem!
  2. 3 tips för att väcka lusten under semestern