Varianter på semla – här är roligaste recepten!

semla

Semla som wrap, minisemla, semmelkladdkaka eller semla med nutella? Skippa den traditionella semlan och prova en av de här roliga varianterna istället. Här är roliga recept på några annorlunda semlor.

Trodde du att du visste hur en semla såg ut? Då hade du fel. Överraska på fredagsfikat, helgfikat eller kalaset med en rolig och annourlunda variant på semla. De här recepten från Linnéas skafferi är alternativ till den klassiska semlan. Perfekt om du vill överträffa förväntningar eller om du kanske inte är så förtjust i den traditionella semlan.

 

Semmelmunkar

Älskar du munkar? Älskar du semlor? Kombinera båda såklart! Här är ett recept på supersöta semmelmunkar från Linnéas Skafferi.

Nutellasemla

Söt kardemummabulle, len grädde och nutella i kombination blir en total fullträff! Linnéas Skafferi har receptet på semlan för dig som älskar Nutella!

 

Rulltårtssemla

Ett snabbt och enkelt sätt att göra en annorlunda semla på. Linnéas Skafferi har gjort ett roligt recept där man får känsla av semla men slipper stå flera timmar i köket för att skapa den!

 

Semmelkladdkaka

Supergod variant på semla i form av en kladdkaka. Perfekt för dig som tycker att den klassiska semlan innehåller för mycket grädde. Till kladdkakan kan du ta önskad mängd! Linnéas Skafferi har receptet!

 

Minisemlor

Älskar du semlor men tycker att de är på gränsen till för stora och mastiga? Då ska du definitivt baka dessa ljuvliga minisemlor som Linnéas Skafferi har receptet på. Roligt, annorlunda och supergulliga!

 

Semmelmuffins

Får du cravings efter semlor? Då ska du prova semmelmuffins! Linnéas Skafferi har gjort ett snabbt och enkelt recept på en härlig variant av semlan men i muffinsformar.

Semla i glas

Ett roligt och annorlunda sätt att servera semlan på! Niiiniskitchenlife har receptet på hur du gör semla i glas, som serveras tillsammans med en härlig vaniljsås.

 

Lyxig semmelpaj

Frasigt pajskal, fylld med en härlig mandelmassefyllning och sedan toppad med grädde, rostad mandel och nymortlad kardemumma. Hur gott låter inte det? Här hittar du recept på semmelpajen hos Linnéas Skafferi.

 

För fler härliga och inspirerande recept – besök Linnéas Skafferi här >>

Foto: Linneas Skafferi 

Är du en av dem som älskar att sätta guldkant på vardagen och inte tackar nej till lyx? Då bör du prova en champagnesemla! Se i videon nedan vart du kan hitta den.

Läs också

  1. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  2. 5 underbara recept på kladdkaka
  3. Bakdags? Här är 5 smarriga recept på rulltårta
  4. Veckans helgmums: Semmelrulltårta