Semla i alla former – här är bästa recepten!

semla

Semla som wrap, minisemla och semmelkladdkaka. Nu finns fastlagsbullen i alla möjliga och omöjliga former. Här är bästa recepten på semlor, perfekt till fettisdagen eller som helgfika!

Semmelmunkar

Klarar vi ytterligare en variant av semlor? Ja såklart! Här är ett recept på supersöta semmelmunkar från Linnéas Skafferi.

Nutellasemla

Söt kardemummabulle, len grädde och nutella i kombination blir en total fullträff! Linnéas Skafferi har receptet på semlan för dig som älskar Nutella!

Rulltårtssemla

Ett snabbt och enkelt sätt att göra en form av semlor på. Linnéas Skafferi har gjort ett recept där man får känsla av semla men slipper stå flera timmar i köket för att skapa den!

Semmelkladdkaka

Supergod variant på semla i form av en kladdkaka. Perfekt för dig som tycker att den klassiska semlan innehåller för mycket grädde. Till kladdkakan kan du ta önskad mängd! Linnéas Skafferi har receptet!

Minisemlor

Älskar du semlor men tycker att de är på gränsen till för stora och mastiga? Då ska du definitivt baka dessa ljuvliga minisemlor som Linnéas Skafferi har receptet på. Både söta och goda!

Semmelmuffins

Får du cravings efter semlor? Då ska du prova semmelmuffins! Linnéas Skafferi har gjort ett snabbt och enkelt recept på en härlig variant av semlan men i muffinsformar.

Semla i glas

Ett roligt och annorlunda sätt att servera semlan på! Niiiniskitchenlife har receptet på hur du gör semla i glas, som serveras tillsammans med en härlig vaniljsås.

Lyxig semmelpaj

Frasigt pajskal, fylld med en härlig mandelmassefyllning och sedan toppad med grädde, rostad mandel och nymortlad kardemumma. Hur gott låter inte det? Här hittar du recept på semmelpajen hos Linnéas Skafferi 

För fler härliga och inspirerande recept – besök Linnéas Skafferi här >>

Foto: Linneas Skafferi 

Är du en av dem som älskar att sätta guldkant på vardagen och inte tackar nej till lyx? Då bör du prova en champagnesemla! Se i videon nedan vart du kan hitta den.

Läs också

  1. 3 recept med Nutella du inte kommer kunna motstå!
  2. 5 underbara recept på kladdkaka
  3. Bakdags? Här är 5 smarriga recept på rulltårta