3 svalkande recept på isglass (som du kan göra hemma!)
Bästa mellanmålet i sommar kan vara en svalkande och fruktig isglass, och det är faktiskt jättelätt att göra själv! Här kommer 3 recept på isglass från Linnéas skafferi. Lika gott för både barn och vuxna!
En hemmagjord isglass är enkelt att styra upp själv och kräver inte mycket ingredienser. Du kan välja att ”pimpa” den lite hur du vill – huvudsaken är egentligen att du ser till att behovet inte är akut. Isglassen behöver ett par timmar för att frysta och bli fast, så se till att göra några olika varianter för att öka beredskapen. Experimentera med vilka bär och frukter du använder, och gör dem enkelt veganska med havre- soja- eller kokosmjölk!
Hemgjord isglass av lemonad
Det kan behövas mycket och starkt koncentrerad saft för att få smak om man har det som bas i isglassen och därför är det smart att använda lemonad istället. Kombinationen av det syrliga och jordgubb får det att vattnas i munnen. Här hittar du receptet!
Vegansk mangoglass på 3 ingredienser
Mango, sojadryck och citron. Hepp. Så otroligt enkelt, gott, och perfekt om du vill dra ner på sockret eller om du inte äter mjölkprodukter. Här är hela receptet och beskrivning på hur du går till väga.
Isglass med hallon och kiwi
Om du använder kokosvatten som bas är det bra att välja en frukt med mycket smak till. Den här glassen kan barnen frossa i, den innehåller bara nyttigheter. Här är receptet på Linneas skafferi.
Artikelbild: Unsplash