Nyår 2024 – här är nyårsfilmerna du måste se inför det nya året

Nyår är en tid för förnyelse, festligheter och, förstås, filmkvällar! Starta året rätt med någon av dessa filmer. Här är 15 filmer perfekta för 2024.

 

1. ”När Harry Mötte Sally” (1989)

En tidlös romantisk komedi som kulminerar med en oförglömlig nyårsscen. Filmen utforskar frågan om män och kvinnor kan vara bara vänner, och är en perfekt start på det nya året.

 

2. ”Gatsby” (2013)

Denna filmatisering av F. Scott Fitzgeralds klassiker ger oss extravaganta fester och den tidlösa drömmen om en ny början. Perfekt för de som älskar glamour och 1920-talets dekadens.

Tips för dig som inte har något att göra på nyår

 

3. ”Nyårskuppen” (2011)

En spännande actionkomedi som utspelar sig under nyårsafton. En perfekt blandning av humor och spänning för hela familjen.

 

4. ”Bridget Jones’s Dagbok” (2001)

En charmig och rolig film som börjar och slutar på nyårsafton. Bridget Jones’s kamp för att förbättra sig själv är något många kan relatera till inför det nya året.

 

5. ”The Holiday” (2006)

Denna romantiska komedi är inte specifikt en nyårsfilm, men dess värmande berättelse om kärlek och nybörjade äventyr är perfekt för säsongen.

Förrätt till nyår – 10 smarriga och enkla idéer

 

6. ”In Search of a Midnight Kiss” (2007)

En romantisk komedi som utforskar sökandet efter kärlek och mening under nyårsafton i Los Angeles.

 

7. ”200 Cigarettes” (1999)

Denna ensemblefilm utspelar sig under nyårsafton 1981 och skildrar en rad karaktärer som navigerar i kärlek och livets utmaningar.

 

8. ”New Year’s Eve” (2011)

En stjärnspäckad film som följer flera karaktärers liv under nyårsafton i New York City. Perfekt för de som gillar lättsamma historier med en stor dos romantik.

9. ”Boogie Nights” (1997)

Med en omtalad nyårsscener är denna film en djupdykning i 1970-talets porrindustri, en film för de som föredrar mer komplexa och vuxna berättelser.

 

10. ”Poseidon” (2006)

En actionfylld katastroffilm som utspelar sig under nyårsafton på ett lyxkryssningsfartyg. Spänning och dramatik på hög nivå.

 

11. ”Four Rooms” (1995)

Denna unika film består av fyra segment regisserade av olika regissörer, alla utspelar sig på ett hotell under nyårsafton.

 

12. ”An Affair to Remember” (1957)

En klassisk romantisk film som delvis utspelar sig under nyårsafton. En tidlös berättelse om kärlek och öden som korsas.

 

13. ”Happy New Year” (2014)

En Bollywood-produktion full av dans, musik, och en storslagen historia som utspelar sig under en internationell danstävling.

 

Ge en fin gå bort-present på nyårsafton – istället för en blomma

14. ”Carol” (2015)

En vacker film om en förbjuden kärlekshistoria på 1950-talet, med en betydelsefull nyårsscen.

 

15. ”Trading Places” (1983)

En klassisk komedi som blandar skratt och samhällskritik, där nyårsafton spelar en central roll i handlingens vändpunkt.

Dessa filmer erbjuder en mix av romantik, humor, spänning, och eftertänksamhet – alla perfekta ingredienser för en minnesvärd nyårsfilmkväll. Så varför inte ladda upp med popcorn och välja den som ger dig bästa starten på det nya året!