Middagstips: Tacos på 5 nya sätt!

Tacos är en middagsfavorit hos många barnfamiljer, men går den att variera? Ja! Har du tröttnat på den klassiska tacosen får du här nya, goda och enkla recept att testa i veckan. Ett av recepten är taco bowl och den är så god, hela familjen kommer att älska den. 

Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, skriver en veckomatsedel med middagstips varje måndag, och matsedeln avslutas alltid med något riktigt smaskigt i dessertväg. Här är fem recept på nya och goda varianter av klassikern tacos.

Veckans middagstips från Linnéas skafferi

tacopaj_linneas_skafferi

Måndag: Tacopaj 

Du behöver: 

800 g köttfärs
1 burk svarta bönor
2 påsar tacokrydda
1 burk krossade tomater
1 paprika

2 1/2 dl creme fraiche
2 dl riven ost
tomater
Här hittar du recept till pajskalet 

Gör såhär:
Bryn köttfärsen, tillsätt avrunna, svarta bönor och mosa lätt med en gaffel. Tillsätt tacokrydda och krossade tomater. Låt allt puttra en stund så lite av vätskan kokar bort. Klä en springform med pajdegen och ha y fyllningen. Skär paprikan i ringar och lägg på färsen. Blanda crème fraîche och riven ost. och fördela över köttfärsen. Halvera körsbärstomater och tryck i. Grädda i 225°C i cirka 25 minuter. Servera med en härligt god sallad och salsa.

tacopizza_linneas_skafferi

Tisdag: Tacopizza

Du behöver: 

Tacopizza, 6 pizzor:

600g blandfärs
2 påsar tacokrydda
vatten
ca 100 g frys majs
1 röd paprika
ost
passerade tomater
ruccola
tortillabröd

Gör såhär:
Bryn köttfärsen, blanda i kryddmixen och ha i vatten. Rör om ordentligt. Låt koka ihop tills all vätska försvunnit. Ha i majsen. Finhacka paprikan och blanda i den. Tag fram tortillabröden och lägg 2-3 st på en plåt med bakplåtspapper. Bred passerade tomater på varje tortilla. Fördela köttfärsen jämnt över bröden. Riv ost och strö den över köttfärsen.
Grädda i ca 10 minuter på 225°C. Servera med ruccola och rödkålssallad. Perfekt helglunch eller när middagen måste gå rysligt fort!

tacobowl-linneas_skafferi

Onsdag: Vegetarisk taco-bowl 

Du behöver: 

1 burk kikärtor
olja
1/2 påse taco-krydda
lite vatten

grönsaker
ost
avokado
nacho chips
taco-sås

Gör såhär: Stek kikärtorna i lite olja i en varm stekpanna. Tillsätt taco-krydda och lite vatten. Låt allt puttra ihop under ett par minuter. Montera ihop din taco bowl med de taco-grejer du gillar bäst. Ät på direkten!

Torsdag: Tacokryddad kyckling i ugn

Fredag: Ostgratinerade kycklingnachos 

 

För fler härliga recept och grym middagsinspiration – läs Linnéas blogg här!

Läs också

  1. 5 middagstips hela familjen kommer älska
  2. 5 smarriga middagstips!
  3. 5 vegetariska middagstips för hela familjen
  4. Middagstips: Fem fina burgare!
  5. Middagstips: En helt vanlig vecka