Middagstips: En helt vanlig vecka

En ny vecka står för dörren och det är dags att planera inför veckans mat. Mitt i all julhets kan det vara skönt att bli påmind om att det finns en bubbla utanför knäck, risgrynsgröt och lussebullar. Vad sägs om en enkel potatissallad, kycklingklubbor eller hamburgare till middag i veckan?

Varje vecka delar LOPPIs mat- och bakbloggare Linnéa Seidel, som bloggar på Linnéas skafferi, med sig av middagstips på bloggen. Den här veckan är temat middagar för en helt vanlig vecka.

5 recept på middagar för hela veckan

Kryddiga kycklingklubbor

Först ut är en av barnens favoriter, kycklingklubbor. Det är lite spännande att få en liten bit papper eller folie runt klubban och liksom äta med händerna. Så tummen upp för dessa kryddiga kycklingklubbor.

Tacopaj med bönor

Tacopaj brukar vara en maträtt som går hem hos både stora och små. Tacos är ett ypperligt tillfälle att smyga i lite bönor eller linser i matlagningen utan att barn (eller vuxna för den delen…) märker det. Linnéa drygar ofta ut tacoköttfärsen med mosade svarta bönor. Det blir himla gott och det är bra för dig. Bönor och linser innehåller långsamma kolhydrater som hjälper till att hålla blodsockret på en låg och bra nivå.

Potatissallad 

Perfekt recept på potatissallad att sno ihop om du har överbliven kokt potatis. Extra snabbt och supersmidigt! Halva grejen med att sno ihop en snabb middag är ju just att den ska gå snabbt att göra. Behöver man inte skala potatisen spar man ju in massor av tid.

Fiskpaket i ugn

Det här är den perfekta bjudmaten då de går att förbereda redan på morgonen och sedan bara ta fram och köra klart i ugnen. Linnéa gjorde en bädd av rotfrukter och grönsaker som fisken fick ligga på. Eftersom fisken oftast blir klar mycket fortare än grönsakerna/rotfrukterna kan det vara en god idé att förkoka eller köra in dom i ugnen, så blir allt färdigt samtidigt när du värmer på fiskpaketen.

Hamburgare med mozzarella

Mozzarellafyllda hamburgare, bara smaka på namnet lite sådär. Kryddig köttfärs, stekt eller grillad till en saftig hamburgare, och i mitten, smällt, trådig mozzarella. Till det en coleslaw på både vit-och rödkål, härligt söt-rökig senap och färsk persilja. Avsluta det hela med en stekt eller grillad bit majskolv som du haft lite smör på och strött över flingsalt.

Vill du ha mer middagstips och matinspiration? Missa då inte Linnéas blogg här!

Läs också: Köksknivar för lyckad och rolig matlagning

Läs också

  1. 5 middagstips - fredag HELA veckan!
  2. 5 middagstips att testa i veckan!
  3. 5 vegetariska middagstips för hela familjen