Fluffiga kärleksmums – med hemlig ingrediens
Kärleksmums är en riktig fikaklassiker och kallas också för mockarutor, eftersom frostingen innehåller en skvätt kaffe. I det här receptet finns en hemlig ingrediens… Som gör under för dina kärleksmums.
Ibland är det liksom bara en sak som gäller. Och det är: minska sötsuget med kärleksmums.
Receptet är hämtat härifrån!
Kärleksmums med fluffig frosting
Du behöver:
5 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao
1,5 dl vatten
1 dl majonnäs – japp, här är den hemliga ingrediensen!
300 g smör
200 g mörk choklad 70 %
Till frostingen behöver du:
2 dl vispgrädde
2 msk kokt starkt kaffe
200 g mörk choklad 70 %
2 dl kokosflingor
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten med slickepott.
- Tillsätt vatten, majonnäs och smält smör.
- Klä en 40×30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
- Strö över den grovt hackade chokladen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Och frostingen gör du så här:
Koka upp vispgrädde, häll i kaffe och låt svalna något.
Smält ner finhackad choklad och bred ut över kakan.
Strö över kokos och låt glasyren sedan stelna stelna, jag slängde in min i kylen.
Skär sedan i rutor.
Fast okej, varför heter det kärleksmums?
Det är inte helt klart varför det heter kärleksmums. Förmodligen kommer ursprunget från en väldigt mysig person som bjöd på lite extra goda Kramforskakor – men gjorde en egen twist på det och skapade istället Kärleksmumsen. Kramig, krämig, alltid fylld med kärlek. Det hör man ju på namnet, på något vis! (En del kallar det för Snoddas och Mockarutor.)
Artikelbild: Pexels / Pexels