Enkla middagstips: 5 lätta middagar att laga i veckan
Enkla middagstips som är lätta att laga, goda och gillas av hela familjen är något som många letar efter. Den här veckan är temat 5 enkla middagar och vi startar med vegetariskt. Först ut är riktigt goda halloumibiffar med morötter. Mums!
Enkla middagstips är inte alltid det lättaste att komma över. Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, skriver en veckomatsedel med middagstips varje måndag, och matsedeln avslutas alltid med något riktigt smaskigt i dessertväg. Här är fem recept på enkla och goda middagar.
Enkla middagstips: Veckans middagar från Linnéas skafferi
Middag måndag: Halloumibiffar med morot
Du behöver:
Halloumibiffar med morötter, 8 st:
1 fp halloumi
2 stora morötter
2 ägg
3/4 dl panko-ströbröd
2 msk mild ajvar
färsk persilja
svartpeppar
lime
ev salt
Gör såhär:
Grovriv halloumi och morötter. Blanda samman det med ägg, panko och ajvar Låt gärna stå 10 minuter.. Finhacka persiljan och ha i den tillsammans med svartpeppar och saft från 1 lime. Salta eventuellt. Osten kan vara ganska salt, så var försiktig. Forma till 8 biffar med hjälp av händerna. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, platta till något. Grädda i 250 °C i cirka 20 minuter eller tills de börjar få fin färg. Servera med en klick ajvar och en riktigt god sallad!
Middag tisdag: Kotlettgryta med svamp
Du behöver:
600 g benfria fläskkotletter eller annat fläskkött
1 gul lök
soya
300 g philadelphiaost
ca 2 dl mjölk
1 näve torkade trattkantareller
salt & peppar
ca 1 msk lingonsylt
färsk persilja
krasse
Gör såhär: Skär kotletten i skivor, bryn dom i lite smör i en stekpanna eller gryta. Skala och skär ner löken i tunna strimlor. Låt dem steka med kotletterna. Slå på soya, philadelphiaost, mjölk och torkad svamp. Låt koka cirka 10 minuter. Smaka av med salt, peppar, lingonsylt och finhackad persilja. Koka råris eller blomkålsris att ha till.
Middag onsdag: Köttfärsås med linser och morötter
Du behöver:
400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl tomatpuré
1 msk kanel
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
500 g passerade tomater
1 1/2 dl röda linser
vatten
3 stora morötter
2 msk hackad fryst persilja
salt & peppar
Gör såhär: Bryn färsen i en klick smör. Finhacka lök och vitlök. Krydda med tomatpuré, kanel, paprika och oregano. Låt fräsa en stund. Slå över passerade tomater. Rör i röda linser och slå på lite vatten. Linserna kommer svälla och suga upp vatten, så du behöver spä under kokningens gång med mer vatten. Riv morötterna och blanda i dem. Låt allt koka, gärna under lock i minst 20 minuter. Smaka av med persilja, salt och peppar. Servera kokt bönpasta till.
Middag torsdag: Tortillapizza
Middag fredag: Krämig kycklingpasta
För fler härliga recept och grym middagsinspiration – läs Linnéas blogg här!
Känner du att inte alla rätter passar att ha som matlåda? I videon nedan ser du 7 andra rätter som är bra att ta med sig till jobbet och värma på.