Eftermiddagsdipp? 10 saker som gör dig pigg SNABBT igen

Plötsligt slår den till: eftermiddagsdippen. Du kan liksom inte hålla ögonen öppna alls. Tupplur finns inte på kartan: här kommer 10 tips som får dig pigg igen. NU KÖR VI!

Sitter du och lägger pussel med barnet när du plötsligt känner att du är två sekunder från att somna? Eftermiddagsdippen kan slå till vid olika tidpunkter på eftermiddagen – för en del kommer den punktligt nästan vid exakt samma tid varje dag. 

När du blir trött på eftermiddagen finns förstås alternativet att ta en tupplur eller coffee nap –men om det inte finns som alternativ?

10 tips – så blir du pigg snabbt igen

Finns det något värre än den där påtvingade tröttheten som liksom smäller till som en blixt? Den kommer ofta på eftermiddagen och är en rejäl dipp. Om du väl sluter dina ögon somnar du på 2 sekunder – men det är inte alltid ett alternativ. Så här blir du pigg snabbt igen.

1. Frisk luft

Öppna fönstret, ta några ordentligt djupa andetag. Har du möjlighet att ta en promenad – gör det. Det piggar upp snabbt, även om din eftermiddagsdipp gör det motigt.

2. Vatten

Fyll ett glas med kallt vatten. Tveka inte – drick upp allt. Varför inte passa på att stänka lite vatten i ansiktet?

3. Full belysning

Blev det lite för mysigt? Kör igång full belysning – låt inte hjärnan tro att det är dags för en liten nap…

4. Prata med någon

Är du själv eller umgås du med någon? Om du är själv – ring ett samtal. Gärna till någon som får dig att skratta. Det blir du snabbt pigg av!

5. Ät något (gott)

Jaaa, unna dig något gott nu. Varför inte en näve naturgodis? En frukt?

6. Upp och hoppa

Hurtigt förslag, men det funkar faktiskt. Du syresätter blodet och kommer igång. Rensa tankarna en stund och hoppa upp och ner – eller kör ett kortare och enklare träningspass hemma? Här kan du nog få med barnet på en liten röris.

7. Kaffe

Behöver vi säga så mycket mer? Kaffe piggar upp, men om du inte vill ha koffein kan du alltid dricka te.

8. Citron

Här är för den som verkligen behöver bli pigg snabbt NU. Ta en skiva citron – bit i den. Passa på att ta några andra alternativ härifrån listan, så blir du nog pigg ska du se.

9. Prata högt för dig själv

Det här är ett bra tips som kan få tankarna att snurra igång på dig. Tala eller ropa ut saker högt. Men, se helst till att du inte är på jobbet när du gör det här…

10. Avbryt det du gör

Bryt. Det du gör just nu är alldeles för mysigt. För att bli pigg snabbt igen måste du genast avbryta det du gör. Du behöver faktiskt kanske bara en liten rast?

Läs också

  1. 3 tips som gör vardagen LÄTTARE för en trött mamma
  2. 11 morgonrutiner som gör dig mer motiverad
  3. 12 anledningar till varför ditt barn sover dåligt