Döpte sonen efter det lyxiga champagnemärket: ”Namnet kändes givet”

Don Per-John kom till världen 21/7 2016. Under graviditeten listade Ida och hennes man Petter olika namnförslag. Efter några öl på en kryssning kom förslaget ”Don Per-John” upp som förslag. 
– Det var lite skämt och lite allvar men där och då kändes namnet givet, säger Ida Westberg. 

Don Per-John kallas Dompa av flera vänner till familjen. Namnet kom till under en kryssning och omgivningen tycker att det är ett roligt namn.
– Både jag och Petter gillar champagnen Dom Perignon och Don Per-John har fått sitt namn eftersom att det låter som champagnen, säger Ida.

Skålade i Dom Pérignon

Ida och Petter har inte haft något dop eller namngivning för Don Per-John men de har firat på annat sätt.
– Det kändes givet att köpa en flaska Dom Pérignon som vi sedan skvätte på hans huvud och drack när han var några veckor gammal.

Läs också: 14 fina namn som fortfarande är ovanliga i Sverige

Aldrig oroliga för avslag

Inom tre månader bör man som förälder skicka in papper till Skatteverket med barnets namn. Det är inte alla namnförslag som blir godkända.
– Vi var aldrig oroliga för att få avslag på Don Per-John. Både Don och John är vedertagna namn som används i Sverige även om Don hör till det ovanligare.

Ligger fint i munnen

Släkt och vänner har reagerat positivt på Dons namn och han har nu smeknamnet Dompa eller Dompan.
– Många minns honom på grund av hans namn. Hela vårt lokala systembolag visste vad han hette. Vi kallar honom inte Dompa hemma, men om vi pratar om honom i tredje person kan vi säga det, säger Ida som tycker att Don Per-John ligger fint i munnen.

Läs också: Namnen som gör ditt barn framgångsrikt

Boll-Inger på ett blivande syskon?

Ida och Petter har pratat en del vad ett eventuellt syskon skulle kunna heta.
– Vi har skojat mycket om ett billigare alternativ som till exempel Törley. Det är en återkommande diskussion men jag kan avslöja att det tyvärr inte kommer att fortsätta i samma tema. Vi har redan bestämt ett annat namn som vi kommer använda om det blir aktuellt igen.

Vad heter ditt eller dina barn? Kommentera gärna!

Läs också

  1. 20 vanliga namn INGET barn fick 2017
  2. Studie: Här är den bästa åldern att bli mamma på