Daniel Paris skriver barnbok – då släpps den i butikerna

Daniel Paris är aktuell med det mesta – och nu även som barnboksförfattare! Här kan du läsa om när boken släpps.

Han är entreprenören som syns i sociala medier, på tv och i olika magasin. På sitt CV har han bland annat skådespelare, programledare och kokboksförfattare. Daniel Paris är från början utbildad socionom och tyckte det fattades kreativa, normbrytande böcker för barn – och som den doer han visat sig vara genom åren blev det därför en bok.

Illustration: Mia Fernau / Bookmark förlag

Daniel Paris utforskar fantasins gränser

I Daniel Paris barnbok Edith, Alex och enhörningarna utforskar författaren fantasins gränser. Barnets idévärld kastas från vardag, dröm och fantasi – och vuxenvärlden är abstrakt och svår att begripa. Ändå är handlingen mycket enkel: Edith fyller år, hennes två pappor ska duka upp födelsedagsfrukosten. Sedan ska Edith gå till förskolan med sin kompis Alex.

Den förväntan som formas i barnets tankar sprider sig genom kroppen, på ett sätt som vi vuxna kanske har glömt. Dröm blir verklighet, verklighet blir dröm.

Då släpps boken i butik

Den 13 september går det att hitta boken i bokhandeln.

Edith, Alex och enhörningarna är en mysig, varm och rolig berättelse för den som vill utforska glädjen och fantasin. Boken lämpar sig för barn 3–6 år och är bildsatt av konstnären Mia Fernau.

Artikelbild: Sara Arnald / Bookmark förlag

Läs också

  1. 4 kloka lärdomar från Alfons Åbergs pappa
  2. Författaren Emily Joof: "Barnen är min inspiration"
  3. Camilla Läckberg: "Jag föddes till en deckarnörd"