Bra dokumentärer 2020 som du inte vill missa

Letar du efter en bra dokumentär? Här listar vi fem sevärda filmer som är utbildande, insiktsfulla och helt rätt i tiden. 

1. Vaccinkrigarna – SVT

vaccinkrigarna-svt

Foto: SVT/ Vaccinkrigarna

Vaccinera eller inte? I denna dokumentärserie får vi följa den nyblivna mamman Diza som är osäker på om hon ska ge sin bebis något vaccin. Hur ska hon veta vad som är tillförlitlig information och vem som går att lita på?

2. The Social Dilemma – Netflix

Foto: Netflix/ The Social Dilemma

Sociala medier har en stor påverkan på oss idag, men visste du HUR mycket? Här berättar experter och skapare av plattformar hur våra beteenden styrs efter sociala medier och riktar flera varningsflaggor.

3. Greta – SVT

Foto: SVT/ Greta

I den svenska dokumentären får vi följa Greta Thunberg, en fåordig tonåring med Aspergers syndrom som inleder sin skolstrejk för klimatet. Här får du hänga med från dag ett och följa hela hennes resa som har fått stor uppmärksamhet världen över.

4. ”Estonia – fyndet som ändrade allt” – discovery+

Foto: discovery+/ Estonia

Färjan Estonia sjönk 1994, men vad var det som hände egentligen? I den här dokumentären får du höra vittnesmål och följa utredningen av haveriet. Man upptäcker då även ett nytt fynd som kommer att förändra allt.

5. Coronaviruset – SVT

Foto: SVT/coronaviruset

Coronaviruset sprids fortfarande, men hur startade utbrottet och varför reagerade de kinesiska myndigheterna så sent? Här är dokumentären som tar upp ämnet och låter oss möta människor som drabbats och söker hjälp.

Artikelbild: Av Marcos Mesa Sam Wordley/ Shutterstock.com

Mer:

7 tv-serier om mammor och familjeliv du inte vill missa

24 oförglömliga kärleksfilmer att titta på i jul

63 sorgliga filmer att gråta till

Bra filmer och serier för hemmamys