5 tecken på att ni ska fortsätta kämpa i relationen

Det kan vara riktigt kämpigt att ha en relation, speciellt under småbarnsåren. Små irritationsmoment kan leda till större bråk än man tänkt sig och man kan tvivla på om man verkligen ska vara tillsammans. Här är fem tecken på att ni borde fortsätta kämpa för er relation.

1. Ni älskar fortfarande varandra
Ett starkt tecken på att ni bör fortsätta i er relation är att ni fortfarande känner att ni älskar varandra. Kärlek är grunden till en stark relation och om ni fortfarande har känslor för varandra betyder att ni ändå har en grund att stå på.

2. Problemen är icke-problem
Är det mycket tjafs om småsaker hemma? Bråkar ni om saker som egentligen inte är värda att lägga tid på? Om svaret är ja betyder det att ni förmodligen kan försöka undvika dessa småtjafs. Ta er tid och sitt ner och prata igenom saker som ni brukar fastna vid så kanske ni kan undvika det framöver.

Läs också: 22 tips för att få relationen att hålla

3. Ni har inte gått i parterapi
Om ni inte har testat att gå i samtal som par är det en väldigt bra idé. Där kan man få reda på saker om varandra som man kanske inte visste sedan innan. En terapeut kan dessutom gå till botten med era problem och hjälpa er att reda ut dem.

4. Ni har barn tillsammans
Att fortsätta att hålla ihop bara för att ni har barn tillsammans är inte lösningen, men att ni har barn ihop kan få er att jobba lite extra för relationen. Det kan vara värt att kämpa för barnens skull om det finns möjlighet.

5. Båda vill att relationen ska fungera
För att en relation ska kunna fungera är det bra om båda verkligen vill att det ska fungera. Om båda har inställningen att det ska fungera är det lättare att jobba på det. Sätt er ner och prata om vad ni har för förväntningar på er relation. En idé kan vara att sätta upp gemensamma mål för framtiden.

Foto: Shutterstock
Källa:
 Powerofpositivity.com

nyhetsbrev_bild_2

Missa inte kommande nyhetsbrev, fyllda med tävlingar, recept och inspiration. Anmäl dig här!

Få unika erbjudanden, massor av tävlingar och bra deals till din e-post – varje vecka. Signa upp dig på LOPPI:s nyhetsbrev. Det är helt gratis och du väljer själv om du vill avsluta din prenumeration.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt

 

Se i videon nedan: Svarar du ja på dessa 15 frågor? Då kommer er relation att hålla

Läs också

  1. 20 frågor att ställa på dejt – för alla småbarnsföräldrar
  2. 16 saker man inte vill att ens partner gör under förlossningen
  3. 10 tankar alla föräldrar har tänkt – känner du igen dig?