Veckans middagstips: 5 värmande recept i kylan

Veckans middagstips av Linnea Seidl varmande mat

Snö på de flesta håll i landet och sjunkande temperaturer, nu är vintern här! Vill du värma dig med en kikärtsgryta, en köttfärssås eller kanske Linnéa Seidls populära fisk i ugn? Här är veckans middagstips – 5 recept på värmande mat för alla i familjen.

Har du svårt att komma på värmande, god mat som passar utmärkt nu när det är kallare ute? Och som alla i familjen gillar. Köttfärssås och Gulasch är två av middagstipsen den här veckan som går att variera i mängder efter tycke och smak.

Förra veckan så kammade LOPPIs otroligt duktiga mat- och bakbloggare Linnéa Seidl hem priset ”Stora Matbloggspriset 2016”, stort grattis! Linnéa bloggar på Linnéas skafferi och varje vecka delar hon med sig av sina middagstips på bloggen. Den här veckan är temat ”Värmande mat” och du hittar alla recept här nedanför.

5 recept på värmande mat för hela familjen:

Kikärtsgryta

Den här kikärtsgryta är fullproppad med nyttigheter och otroligt smarrig. Grytan är också utmärkt att göra storkok på, frysa in och tina någon kväll då tiden inte riktigt finns för att laga en gryta från grunden.

Gulasch

Efter att ha letat länge efter det perfekta receptet på Gulasch så tog Linnéa istället saken i egna händer och gjorde en egen variant, en himmelskt god sådan.

Fisk i ugn

Har du svårt att få dina barn att äta fisk? Bara lugn, den här rätten är lättlagad och brukar älskas av precis alla i familjen, stora som små.

Köttfärssås med morötter och linser

Köttfärssås är en rätt som går att variera i oändlighet. En klassiker går ofta hem hos barnen men om du vill göra en supergod, nyttigare variant så ska du absolut testa denna som dessutom är en av Linnéas favoritvarianter av köttfärssås.

Tacokryddad kyckling i ugn

Inte tid med tacos och alla tillbehör på vardagarna? Den här tacokryddade kycklingen är lättlagad och perfekt en vardagskväll då tiden för matlagning kan vara knapp. Servera med grönsaker och salsa, mums!

Vill du ha fler middagstips och matinspiration? Missa då inte Linnéas blogg här.

Läs också: Bästa varmluftfritösen

Läs också

  1. 5 smarriga middagstips för hela familjen
  2. 5 middagstips - fredag HELA veckan!
  3. Veckans middagstips - 5 höstiga, enkla middagar