Tips och pris på roliga nöjesparker att besöka på sommarlovet

Sommarlovet består av många dagar att fylla med roliga aktiviteter. Vissa aktiviteter kostar pengar, och andra är gratis. Men en sak som ofta förekommer på sommaren är besök på olika nöjesparker. Sverige är faktiskt fyllt med roliga nöjesparker för barn.

Men vilka roliga nöjesparker finns det och hur mycket kostar inträde? Priset varierar, men nedan hittar du en lista på nöjesparker i Sverige och vardera nöjesparks pris per inträde. Spana in listan nedan!

Pris på roliga nöjesparker i Sverige

 

Liseberg

Liseberg är en rolig nöjespark fylld med massvis med karuseller och andra attraktioner. Nöjesparken är belägen i Göteborg och har funnits sedan 1923.

Pris: Pris per inträde varierar på Liseberg. Om du köper inträdet online kostar det 95 kronor per person. Barn under 110 cm går in gratis. På Lisebergs hemsida anger nöjesparken att inträdet på plats kostar 5-10 kronor mer än vad det gör online.

Gröna Lund

Nöjesparken Gröna Lund ligger på vackra Djurgården i Stockholm. Nöjesparken erbjuder flera åkattraktioner och spel. Gröna Lund har funnits sedan 1883.

Pris: Barn mellan 0-3 år går in gratis på Gröna Lund. Detsamma gäller pensionärer som är 65 år och uppåt. Pris per entré ligger på 100 kronor och uppåt, skriver Gröna Lund på sin hemsida.

Skara Sommarland

Skara Sommarland är en nöjespark och ett vattenland i ett som ligger i Skara. Nöjesparken öppnade för första gången 1984.

Pris: Inträde på Skara Sommarland kostar 489 kronor. På Skara Sommarlands hemsida kan du läsa om vad som ingår i entrépriset.

High Chaparral

High Chaparall ligger i Småland, och där hittar du en vilda västern-värld fylld med roliga aktiviteter. Nöjesparken har funnits sedan 1966.

Pris: Entré på High Chaparral kostar 369 kronor för barn och 449 kronor för vuxna. Du kan läsa mer om nöjesparkens olika priser på High Chaparrals hemsida.

Parken Zoo

Parken Zoo ligger i Eskilstuna och är en nöjespark som erbjuder både djurpark och åkattraktioner. Man kan dessutom bada i nöjesparken. Parken Zoo har funnits sedan 1998.

Pris: Inträde till Parken Zoo kostar 390 kronor. Priset varierar beroende på vilken ålder den som ska ha en entrébiljett är i. Du kan läsa mer om nöjesparkens priser på Parken Zoos hemsida.

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby är en nöjespark för de som vill uppleva Astrid Lindgrens alla sagor och karaktärer. I nöjesparken hittar du allt från Pippi Långstrump till Emil i Lönneberga. Parken har funnits sedan 1981.

Pris: Priset per entrébiljett varierar beroende på ålder på den person som ska ha biljetten, men för barn som är 3-14 år  kostar 375 kronor och för barn och vuxna mellan 15-64 år kostar inträde 495 kronor. Du hittar mer information om priser på Astrid Lindgrens Världs hemsida.

Kolmården

På nöjesparken Kolmården hittar du allt från djurpark till Bamses värld. Där finns även massvis med åkattraktioner. Kolmården har funnits sedan 1965 och ligger strax utanför Norrköping.

Pris: Priset för inträde på Kolmården varierar om du vill åka dit en vardag eller helg. För barn kostar en entrébiljett 329 kronor på vardagar, och på helgen kostar inträdet 399 kronor för barn. Du hittar mer information om priserna på Kolmårdens hemsida.

Kneippbyn Resort

Kneippbyn Resort ligger i Visby på Gotland. I nöjesparken hittar du allt från vattenland till sommarland med Pippi Långstrumps Villa Villekulla i centrum. Kneippbyn har funnits sedan 1976.

Pris: En dag på Kneippbyn Resort kostar  425 kronor. Du hittar mer priser på Kneippbyns Resorts hemsida.

Lästips: 

Matsäck till barn: Perfekt att äta på språng

KUL GUIDE: 11 roliga hotell i Sverige för barn

Medellängden för män och kvinnor i Sverige och världen 

Matsäck till barnen? 18 enkla maträtter och snacks

50 kluriga och roliga gåtor och tankelekar för barn

Roliga saker att göra med barn i Stockholm, Göteborg och Malmö

Havregrynsgröt mot gallsten – så kan det hjälpa dig

Medellängden i Sverige – så långa är vi